Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka noteikti pārtikas produkti, kā arī dzērieni var uzlabot libido un palielināt iekāri. Tomēr, kā informē Womansday.com, pretēju efektu var panākt ne tikai sātīga un grūti sagremojama maltīte, bet arī pāris šķietami nevainīgi produkti.

Hotdogi

Neraugoties uz šo uzkodu popularitāti, hotdogi satur piesātinātos taukus, kas pasliktina asinsriti, apgrūtinot asins pieplūšanu dzimumorgāniem, tādējādi kavējot uzbudinājuma, kā arī erekcijas iestāšanos un noturību
Speciālisti hotdogu vietā iesaka ēst zivju tako, kas, līdzīgi hotdogiem, mazinās izsalkumu, tomēr tajos esošās Omega 3 taukskābes uzlabo kardiovaskulārās sistēmas darbību, kā arī palielina uzbudinājumu.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Piparmētras

Protams, nepatīkama elpa mazina ne tikai partnera pievilcību, bet arī iekāri, tomēr no piparmētru lietošanas elpas atsvaidzināšanas nolūkos šai gadījumā labāk būtu atturēties.

Kā izrādās, tajās esošās vielas samazina testosterona līmeni organismā, attiecīgi pazeminot arī libido, un speciālisti uzsver, ka košļājamās gumijas ar piparmētru garšu lietošana var nodarīt vēl lielāku kaitējumu, jo košļāšanas procesā organismā nonāk gaiss, radot vēdera uzpūšanos un atraugu veidošanos, kas nudien nav patīkami procesi mīlēšanās laikā.

Gadījumā, ja piparmētras tomēr ir iecienītākais elpas atsvaidzināšanas līdzeklis, uztura speciālisti tās iesaka lietot tējas veidā, kas salīdzinoši zemā mentola satura dēļ nenodarīs būtisku kaitējumu libido.

Foto: Shutterstock

Toniks

Sodas un zeltera tipa dzērieni organismā rada lieku gāzu uzkrāšanos, kā arī satur vielas, kas, piemēram, tonikam piešķir tā īpatnēji rūgto garšu un līdzīgi piparmētrām, mazina testosterona izstrādāšanos. Mediķi brīdina, ka lietojot šos dzērienus ilgstoši, vīriešiem samazinās arī spermas aktivitāte.

Speciālisti šī dzēriena vietā iesaka lietot nesaldinātu tēju, kas mazina nogurumu, palielina koncentrēšanās spējas, kā arī veicina asinsriti, tādējādi ievērojami uzlabojot arī mīlēšanās noskaņojumu.

Foto: Shutterstock

Frī kartupeļi

Līdzīgi hotdogiem, arī frī kartupeļi negatīvi ietekmē asinsriti un testosterona izstrādāšanos, kā arī tajos esošais lielais sāls daudzums var mazināt erekcijas noturību vīriešiem ar augstu asinsspiedienu.
Frī kartupeļu vietā uztura speciālisti iesaka ēst cepeškrāsnī gatavotus kartupeļus, kas būs krietni veselīgāki, kā arī rosina labsajūtas hormona dopamīna rašanos.

Foto: Shutterstock

Tofu siers

Tofu sierā esošās vielas ir līdzvērtīgas sievišķajam hormonam - estrogēnam. Savukārt palielināts estrogēna daudzums mazina seksuālo iekāri ne tikai vīriešiem, bet arī sievietēm, kā rezultātā pasliktinās arī mīlēšanās kvalitāte.

Tofu siera vietā speciālisti uzturā iesaka lietot olas, kas ir bagātas ar B5 un B6 vitamīniem, kas mazina stresu, kā arī normalizē hormonālo līdzsvaru organismā, tādējādi uzlabojot arī libido.

Foto: Shutterstock

Augļi un ogas

Neraugoties uz izplatīto pieņēmumu, ka dažādi augļi, īpaši zemenes, ir viens no seksuālo apetīti veicinošākajiem ēdieniem, ko pasniegt kārdinoša deserta veidā, tie patiesībā mazina vēlmi pēc intīmas tuvības tad, ja tiek ēsti pēc pilnvērtīgas maltītes.

Libido pazemināšanās rodas fiziskā diskomforta dēļ, jo, ēdot augļus, kas sagremojas samērā ātri, kombinācijā ar ēdieniem, kam nepieciešamas ilgāks pārstrādāšanās laiks, rodas gremošanas sistēmas disbalanss, kas izpaužas gāzēs, atraugās un smaguma sajūtā.

Lai no tā izvairītos, speciālisti augļus iesaka ēst vismaz divas stundas pēc maltītes, pagatavotus svaigā veidā.

Foto: Shutterstock

Enerģijas dzērieni

Neraugoties uz uzskatu, ka enerģijas dzērieni vērtējami kā glābiņš situācijās, kad par sevi liek manīt nogurums, to efekts patiesībā ir īslaicīgs, un pārlieku lielais cukura daudzums rada pilnīgu enerģijas izsīkumu vēlāk.

Citiem vārdiem sakot, enerģijas dzērienu sniegtais efekts ir nepietiekams, lai intīmas tuvības laikā sniegtu ilgstošu spēku pieplūdumu, un visbiežāk rezultējas vēl lielākā nogurumā, tāpēc speciālisti to vietā iesaka lietot, piemēram, upeņu sulu, kas satur vielas, kas sniedz ilgstošu mundrumu.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!