Ir jādomā par uzturvielām, nevis produktiem. Speciāliste par veselīgu uzturu bez gaļas
Foto: Shutterstock

Pastāv uzskats, ka gaļas neēdājiem trūkst dzelzs un citu nozīmīgu minerālvielu. Veģetāriešiem un vegāniem arī neesot sāta sajūtas un ir ierobežotas izvēles, rūpējoties par ēdiena dažādību ikdienā. Tomēr, ja uzturs ir sabalansēts un maltītes tiek plānotas iepriekš, gaļas neēdāji var dzīvot pilnvērtīgi un ēst ļoti dažādi.

Nav korekti apgalvot, ka ir kāds pārtikas produkts, kas cilvēkam būtu obligāti nepieciešams – šādas kļūdas ir pat likumdošanā. Organismam vajadzīgas uzturvielas, nevis konkrēti ēdieni. Tādēļ tie, kuri izvēlas atteikties no gaļas, var būt mierīgi – organismam nepieciešamās uzturvielas gluži vienkārši var uzņemt ar citiem produktiem. Svarīgākais ir izglītoties, papildus apgūt ēdiena pagatavošanas iemaņas un ikdienā ieviest jaunos ieradumus.

Par to, kā ēst veselīgi un kādus produktus lietot, sadarbojoties ar mušļu zīmolu "Graci", stāsta uztura speciāliste Dārta Tene.

Source

DELFI Viņa

Tags

Vegānisms Veģetārieši Veģetārisms Veselīgs dzīvesveids Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form