Foto: Shutterstock
Ko darīt, ja esi stingri nolēmusi pievērsties veselīgam dzīvesveidam, bet visapkārt, kā par spīti, nez no kurienes uzrodas daudz dažādu vilinājumu, piemēram, līdz galam neapēsta šokolādes tāfelīte rakstāmgalda atvilktnē, kolēģu dāvinātā cepumu kaste uz virtuves plaukta vai iesākta vīna pudele ledusskapī?

Sieviešu žurnāls "Marie Claire" atklāj, kā izvairīties no šādiem negaidītiem vilinājumiem un nepaklupt ceļā uz nosprausto mērķi, un te var palīdzēt pāris vienkārši paveicami, bet efektīgi mājokļa pārkārtošanas knifi.

Novieto šķīvi ar augļiem stratēģiskā vietā

Foto: Shutterstock

Augļu šķīvi, kas var būt papildināts arī ar dažādiem kraukšķīgiem, krāsainiem dārzeņiem, noliec redzamā vietā, lai brīdī, kad roka pati no sevis sniedzas pēc šokolādes tāfelītes vai kāda cepumiņa, tai ceļā patrāpītos veselīgi graužamie.

Katru reizi, ja rodas nevaldāma tieksme pēc kaut kā salda, vispirms apēd augli vai dārzeni – varbūt pāries. Ja nē, tad vismaz pēc liela ābola apēšanas, vēderā vairs nebūs īpaši daudz vietas neveselīgiem našķiem.

Vērtīgus padomus, kā uzveikt kāri pēc saldumiem, atradīsi te.

Iekārto tāfeli ar līmlapiņām

Foto: Shutterstock

Pirms uzsāc diētu, izvirzi mērķus – tālākus un tuvākus, uzraksti uz līmlapiņām un piestiprini tās labi redzamā vietā, vislabāk virtuvē. Līdzās pieliec arī veselīgo produktu sarakstu, kas sekmē diētas ievērošanu, kā arī treniņu grafiku.

Jau iepriekš esam rakstījuši par šķietami veselīgiem produktiem, kas kavē svara zudumu, tādēļ neuzķeries uz šī "grābekļa".

Tikai nepārcenties, pārblīvējot tāfeli ar motivējošām fotogrāfijām, kas nevajadzīgi novērsīs uzmanību no svarīgās informācijas. Labāk būs, ja fotogrāfijām atradīsi kādu citu vietiņu, piemēram, uz ledusskapja durvīm.

Noslēp neveselīgo pārtiku

Foto: Shutterstock

Bieži vien našķošanās starp ēdienreizēm notiek nevis tāpēc, ka patiešām moka izsalkums, bet gan tāpēc, ka acu priekšā vai pa rokai vienmēr ir kaut kas garšīgs. Lai nekristu kārdinājumā, labāk visus našķus noslēp labi tālu un augstu plauktos vai dziļi ledusskapī, aizbarikādējot piekļuvi tiem ar dažādiem veselīgiem mazkaloriju produktiem.

Reorganizē virtuves plauktu saturu

Ja tavā virtuvē ir atvērtā tipa plaukti, kurus rotā pustukšas zefīru kastes, stikla trauki ar konfektēm un glītas cepumu kārbiņas, ir laiks veikt pārkārtojumus un atbrīvoties no šiem našķiem vai vismaz nobēdzināt tos labi tālu no acīm.

Atbrīvotajos plauktos glīti izkārto šķīvjus, krūzītes un citus virtuves piederumus. Šis triks ne vien palīdzēs tavu virtuvi padarīt pievilcīgāku, bet arī novērsīs skatienu no liekiem kārdinājumiem.

Sadali ēdienu porcijās

Foto: Shutterstock

Ievērojot diētu, stingri jāseko arī ēdiena porciju sastāvam un apjomam, tāpēc būs prātīgi, ja dienai paredzēto ēdiena daudzumu sadalīsi porcijās un safasēsi atsevišķos trauciņos katrai ēdienreizei.

Šajā rakstā uzzināsi izsmeļošu informāciju par to, kā saplānot veselīgas ēdienreizes līdzņemšanai uz darbu.

Šis paņēmiens palīdzēs izvairīties no vilinājuma apēst dienā vairāk nekā nepieciešams. Sagatavotās porcijas uzglabā ledusskapī un pirms ēšanas uzsildi, ja tas ir vajadzīgs.

Veselīgos produktus novieto redzamā vietā

Vislabāk būtu, ja tādi produkti kā kvinoja, auzu pārslas, griķi un brūnie rīsi skaistos, caurspīdīgos traukos būtu izkārtoti labi redzamā vietā vai aiz biežāk virinātajām virtuves skapīša durtiņām. Tādējādi šis psiholoģiskais triks ik dienu atgādinās tev par šiem veselīgajiem produktiem, nostiprinot vēlmi un pieradumu uzturā lietot tieši tos.

Pārkārto ledusskapi

Foto: Shutterstock

Ikdienā lietojamos veselīgos produktus labāk uzglabā vidējā plauktā, kur, atverot ledusskapi, tie uzreiz būs acu priekšā. Savukārt, ja pārējie ģimenes locekļi tomēr nav pierunājami atteikties no, piemēram, majonēzes, trekna krējuma vai saldinātiem, neveselīgiem dzērieniem, tad rīkosies prātīgi, paslēpjot tos ledusskapja apakšējā nodalījumā, kas paredzēts dārzeņu uzglabāšanai.

Ievies divus veļas grozus

Sagādā atsevišķus veļas grozus parastajām drēbēm un sporta apģērbam. Šādam jaunievedumam būs divkāršs labums - pirmkārt, tas ir higiēniski, otrkārt, pierāda, cik bieži esi nodarbojusies ar fiziskām aktivitātēm. Ja sporta apģērbam atvēlētais grozs nedēļas beigās ir tukšs vai pustukšs, tad skaidrs, ka pienācis laiks doties uz sporta zāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!