Foto: Shutterstock
Par silta citronūdens dzeršanas labajiem un organismam noderīgajiem efektiem, visticamāk, jau esi dzirdējusi. To šķietami apstiprina arī slavenības, citronūdens iekļaušanu savā uzturā minot kā neiztūkstošu veselīga dzīvesveida sastāvdaļu. Taču, vai tiešām citrona šķēlītes pievienošana ūdenim to no tiesas padara teju dziedinošu? Atbildi sniedz portāla womenshealth.com aptaujātie eksperti.

Kā skaidro Amerikas Uztura un Dietoloģijas Akadēmijas pārstāvji, citronūdens pats par sevi svaru zaudēt neliks, taču, ja ar to aizstāsi saldinātos dzērienus un kafiju, rezultāti būs acīmredzami mazāka uzņemto kaloriju skaita dēļ.

Tāpat atsvaidzinošais dzēriens, siltam vai istabas temperatūrā esošam ūdenim pievienojot citronu, uzlabo vielmaiņas darbību pietiekama dienā uzņemtā šķidruma daudzuma dēļ, kas organismam ir vitāli svarīgs dzīvības procesu nodrošināšanai.

Jāpiebilst, ka, dzerot ūdeni, kam garšas uzlabošanas nolūkos pievienota šķēlīte citrona, no organisma tiek izvadīts arī liekais ūdens, kas rada smaguma sajūtu un fizisku diskomfortu. Tāpat citrons padara organisma vidi sārmaināku, tā veicinot tauku šūnu šķelšanos un to izvadīšanu no organisma.

Tādējādi var secināt, ka, kombinējot aktīvu dzīvesveidu un sabalansētu ēdienkarti ar ieradumu dienā nobaudīt vairākas glāzes citronūdens, svaru zaudēt un pašsajūtu uzlabot patiešām būs krietni vieglāk. Izmanto šo palīglīdzekli kārotās fiziskās formas sasniegšanai!

Savukārt turpinājumā iepazīsties ar citiem veselībai vērtīgiem un gardiem dzērieniem, kā arī to pagatavošanu!

Atsvaidzinošs, uzmundrinošs un vitamīniem bagāts gurķu dzēriens

Foto: Shutterstock
No rīta pamostoties, pirmā lieta, ko daudzi dara – dodas uz virtuvi pēc ūdens glāzes, lai pēc garā miega mitrinātu savu organismu. Tāpat dienas laikā bieži vien ir nepieciešama papildus enerģija, ko tev var sniegt šis lieliskais dzēriens.

Lasīt vairāk

Zāļu tēju ārstnieciskais spēks

Foto: Shutterstock
Tēja ir ne tikai lielisks dzēriens, bet tā arī sniedz daudz ieguvumus veselībai. Daudzos gadījumos cilvēks no zāļu tējas var gūt daudz lielāku labumu nekā no tabletes.

Lasīt vairāk

Slaiduma eliksīrs no virtuvē atrodamām sastāvdaļām - efektīva recepte svara samazināšanai

Foto: Shutterstock
Teju katrs zina, ka, lai iedarbinātu vielmaiņu, uzreiz pēc pamošanās vēlas izdzert glāzi remdena ūdens. Vēl labāk, ja tam tiek pievienota citrona šķēlīti vai tā sula. Tomēr ne katrs ir informēts par vēl dažām sastāvdaļām, kuras pievienojot šim populārajam rīta dzērienam, tas kļūst par īstu
tauku dedzinātāju
un slaiduma eliksīru, raksta blogs www.tava-pasaule.lv.

Lasīt vairāk

Apelsīnu un godži ogu smūtijs - mundrumam, veselībai un labam garastāvoklim

Kad ķeros klāt apelsīniem, vienmēr izdodas pagatavot kaut ko garšas ziņā interesantu. Šis smūtijs nav izņēmums. Tā garša ir salda un skāba vienlaicīgi un dzēriens būs lielisks atspirdzinājums pēc treniņa vai skrējiena. Īpašas garšu nianses piešķir arī laima sula, jo citrusaugļa skābums pašā malka nobeigumā šeit ļoti labi iederas.

Lasīt vairāk

Mistiskā tējas sēne. Kas tajā veselīgs un kā to audzē?

Vai ikviens,kas audzis padomju laikos, atceras vecmāmiņas vai kaimiņu tantes virtuvē baudīto tējas sēnes dzērienu un trīslitru burku, kurā mistiskais organisms auga. Izrādās, šis dzēriens ārstnieciskiem un skaistumkopšanas nolūkiem izmantots jau gadsimtiem ilgi un nāk no Āzijas. Arī pašlaik tas daudzās mājās atkal tiek plaši izmantots, un arvien biežāk sociālajos tīklos izskan jautājums "Vai kādam ir tējas sēne? Ļoti gribu to audzēt!" Kas tad tik veselīgs šajā dīvainajā veidojumā, kas "dzīvo" burkā?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!