Foto: Shutterstock
Pēdējā brīža tievēšanas kūres savā dzīvē ir izmēģinājusi teju katra sieviete. Ja arī tu vēl neesi paspējusi iegūt slaidu augumu, bet pludmales sezona jau klauvē pie namdurvīm, iepazīsties ar septiņiem efektīviem paņēmieniem, ko savā praksē pielieto slavenību treneri!

Vingro katru dienu!

Ja vēlies slaidu augumu iegūt pēc iespējas ātrāk, vingro katru dienu! Veic īsu 20 minūšu treniņu , izmantojot vidēja smaguma svarus vai sava ķermeņa svaru. Labākie treniņi ir augstas intensitātes slodze, kas apvieno spēka, kardio, izturības, līdzsvara un elastības vingrinājumus, atklāj eksperti. Īpaši efektīvi ir arī intervālu treniņi.

Tiesa, atceries, ka pārspīlējot var iegūt pretējo efektu - ja tu ievēro diētu un trenējies līdz spēku izsīkumam, tas var kaitēt organismam, jo veidojas toksiska vide un rodas tauki.

Tā vietā, lai pildītu garus un grūtus vingrojumus, pievērs uzmanību vingrojumu kvalitātei un atkārtošanas biežumam, tādējādi veicinot muskuļu augšanu. Pārāk daudz vingrojumu tikai radīs stresu un pārslodzi ķermenī, savukārt ķermenis stresu uztver kā signālu uzglabāt taukus, ko pēc tam caur asinsvadiem izmanto kā atjaunošanās degvielu muskuļiem.

Skaties, ko ēd!

Kad gatavojies pēdējā brīža uznācienam pludmalē, pilnībā jāatsakās no uzkodām un saldumiem, bet vairāk jādomā par pārtiku, kas dod nepieciešamās uzturvielas, lai ķermenis būtu enerģijas pilns.

Lielākā daļa treneru iesaka atteikties no pārstrādātajiem pārtikas produktiem, alkohola, kofeīna, cukura, maizes un makaroniem. Tā vietā izvēlēties liesus produktus,šķiedrvielām bagātus dārzeņus kopā arī veselīgām eļļām, piemēram, avokado un olīveļļu.

Attiecies pret darbu nopietni!

Ja vēlies redzēt patiešām labus rezultātus, tad attiecies nopietni pret to, ko dari - svarīga ir katra minūte un sekunde, katrs kumoss un liekā kalorija!

Izslēdz no ēdienkartes baltos produktus!

Lai vēders kļūtu slaids pēc iespējas ātrāk, kā arī mazinātos celulīts, izslēdz no ēdienkartes sāli, cukuru, lielāko daļu piena produktu un miltus un ļauj savam ķermenim izskatīties pārliecinoši ikdienā un pludmalē!

Olbaltumvielas!

Lai pietiktu spēka treniņiem un būtu enerģija sportot, jādomā, kā paaugstināt proteīna daudzumu ķermenī.

"Es saviem klientiem iesaku katru rītu pēc pamošanās uzturā lietot 40 gramus proteīna," atklāj kāds no treneriem.

Tāpat ņem vērā vēl kādu viltību - 30 gramus olbaltumvielu vienā maltītē apvienojot ar 30 minūšu pastaigu, stimulēsi tauku zudumu un mazināsi vēlmi pēc trekniem ēdieniem visas dienas garumā.

Neēd vakaros!

Atļauj ķermenim sadedzināt pa dienu uzkrātās kalorijas, neēdot trīs stundas pirms gulētiešanas! Tiesa, tev jābūt kārtīgi paēdušai pa dienu, lai organisms neciestu badu, palēninot vielmaiņu!

Skaiti kalorijas!

Svara zaudēšana nozīmē kaloriju skaitīšanu, taču ar to jābūt uzmanīgiem. Tev joprojām ir nepieciešams noteikts skaits kaloriju, kas nodrošina normālu vielmaiņu un enerģiju ikdienas gaitām. Aptuveni 30 gadus jaunai, aktīvai sievietei nepieciešams uzņemt vidēji 2400 kaloriju dienā, bet atkarībā no katras sievietes spējām un vingrojumu intensitātes iespējams palielināt kaloriju patēriņu no 1200 līdz 1800 kalorijām dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!