Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Organismam nekaitīgu un paliekošu svara zudumu visbiežāk kavē našķēšanās ar figūrai nedraudzīgiem produktiem, ļaujoties mirkļa iegribai. Gadījumā, ja arī tevi pludmales sezonai sagatavoties traucē gribasspēka trūkums un pārāk bieža kārā zoba apmierināšana ar kādu našķi, piedāvājam uztura speciālistu atzītus produktus, kas ļaus ievērot slaido līniju veiksmīgāk, paātrinot kilogramu zudumu, kaloriju degšanu un nodrošinot tik vajadzīgo sāta sajūtu.

Kvinoja

Kvinojas garša atgādina rīsus, taču to uzturvērtība ir krietni noderīgāka organismam, ja vēlies atbrīvoties no liekā svara. Tajā ir krietni vairāk šķiedrvielu un olbaltumvielu, kā arī virkne citu organismam neaizstājamu elementu. Baudi gardo graudaugu kā piedevu pamatēdieniem, pievieno to salātiem un zupām vai arī ēd brokastu putras vietā!

Foto: PantherMedia/Scanpix

Lapu kāposti

Lapu kāposti satur lielu daudzumu vitamīnu, tai skaitā vitamīnus C un K, kā arī beta karotīnu un kalciju. Tāpat tajos ir sulforafāns – viela, kas novērš ļaundabīgu audzēju veidošanos. Pagatavo lapu kāpostus sautētā vai svaigā veidā, pievieno tos zupām vai sagriež šķēlītēs un apgrauzdē cepeškrāsnī, pagatavojot veselīgus čipsus!

Vairāk par figūrai vērtīgiem zaļumiem un dārzeņiem lasi šeit!

Foto: Shutterstock

Dīgsti

Dīgstus iespējams izdiedzēt no visdažādākajām sēklām un graudiem. Tie ir īpaši bagāti ar organismam vērtīgām uzturvielām, tai skaitā vitamīniem un minerālvielām, taču satur ļoti maz kaloriju. Pievieno tos salātiem vai uzkaisi brokastu sviestmaizei, tā figūrai draudzīgā veidā uzņemot virkni veselīgu vielu un piešķirot maltītei tik patīkamo pavasarīgo svaigumu!

Vairāk par dīgstiem, to diedzēšanu un vērtīgajām īpašībām lasi šeit!

Foto: Shutterstock

Rieksti

Mandeles, pistācijas, pekanrieksti un valrieksti ir vieni no vērtīgākajiem riekstiem, kas lielā daudzumā satur šķiedrvielas, olbaltumvielas un neskaitāmus vitamīnus un minerālvielas. Tāpat tajos ir organismam tik nepieciešamās Omega-3 taukskābes un antioksidanti, kas novērš sirds slimību attīstīšanos, kā arī regulē cukura un holesterīna līmeni asinīs. Sauja riekstu efektīvi mazinās tavu izsalkumu un novērsīs vēlmi našķēties, šādam to daudzumam figūrai nekaitējot.

Foto: Shutterstock

Kanēlis

Aromātiskā garšviela teicami spēj aizvietot cukuru, liekas taukvielas un pat sāli, piešķirot ēdienam lielisku garšu un smaržu. Turklāt to vari izmantot ne tikai desertu pagatavošanā, bet arī pamatēdieniem.

Kanēlis aktivizē vielmaiņu, kā arī nodrošina ātrākas sāta sajūtas iestāšanos. Ja ar austrumnieciskajām garšvielām esi uz tu, ēdienam vari pievienot arī ingveru un Kajennas piparus, izmantojot šīs garšvielas gan kafijas pagatavošanā, gan jau minētajos desertos, kā arī uzkodām un pat salātu un gaļas pagatavošanā.

Foto: Shutterstock

Pākšaugi

Ja vēlies zaudēt svaru un saglabāt jauniegūto formu, iekļauj savā ēdienkartē pēc iespējas vairāk pākšaugu! Tie satur šķiedrvielas un olbaltumvielas, kā arī vērtīgus mikroelementus, kas organismam ir vitāli nepieciešami. Pagatavo pupiņu zupas, sautējumus, sacepumus vai arī pievieno citus pākšaugus salātiem un uzkodām!

Foto: Shutterstock

Tomāti

Tomāti satur ne tikai vitamīnus un minerālvielas, to skaitā kāliju, bet arī likopēnu – vienu no spēcīgākajiem dabiskajiem antioksidantiem, turklāt tajos ir maz kaloriju. Baudi veselīgo un gardo dārzeni svaigā veidā vai arī pievieno to salātiem, zupām un pamatēdieniem, kā arī sviestmaizēm. Tomātu pagatavošanas iespējas ir teju bezgalīgas, turklāt dārzeņiem ir lieliska garša un patiešām vērtīgas īpašības!

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!