Lai izvairītos no aptaukošanās un saglabātu veselīgu svaru, ir būtiski sekot līdzi tam, lai uzņemtu tik daudz kaloriju, cik organisms patērē. Izrādās, ka, kļūstot vecākiem, mums nepieciešams arvien mazāk kaloriju. Par to raidījumā "Starp mums runājot" stāsta diētas ārste Lolita Neimane.

Neimane apstiprina, ka cilvēkam, kļūstot vecākam, ikdienā nepieciešams arvien mazāk kaloriju. Vidēji desmit gadu laikā dienā nepieciešamo kaloriju skaits samazinās par 150. Viņa norāda, ka vecumdienās ēst patiešām nepieciešams ļoti maz: "Man ļoti patīk stāsts par vienu itāļu ilgdzīvotāju, kura bija nodzīvojusi 117 gadu. Kad jautāja, ko viņa ēd – viņai bija tikai daži zobi palikuši –, viņa atbildēja, ka pa dienu ir divi cepumi un viena ola." Ārste gan norāda – nevar apgalvot, ka cilvēkam dienā pietiek ar diviem cepumiem un vienu olu.

"Labā ziņa, kad cilvēki kļūst vecāki: viņiem maks kļūst arvien biezāks, jo viņiem arvien mazāk jātērē pārtikai." Neimane norāda, ka ledusskapī tad glabājas tikai daži produkti un ir iespējams sakrāt līdzekļus sen kārotam pirkumam vai ceļojumam. Speciāliste atzīst, ka viņai pašai tā esot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!