Foto: Shutterstock

Ja svētku laikā sanācis nobaudīt vairāk ēdienu, kā gribētos, un jūti, ka bikses kļuvušas nedaudz par šauru, uz veselīga dzīvesveida ceļa pavisam vienkārši palīdzēs atgriezties pāris produktu nomaiņa uz veselīgākām un liesākām to alternatīvām, iztiekot bez diētas. Ielūkojies kitchendailycom sagatavotajos ieteikumos un sagaidi Jauno gadu, neraizējoties par Ziemassvētku laikā uzēstiem kilogramiem!

Nomaini musli pret auzu pārslām

Jau gatavie musli maisījumi parasti satur lieku cukura daudzumu, kas rezultējas nevajadzīgā kaloriju uzņemšanā, turklāt musli radītā sāta sajūta saglabājas īsāku laiku nekā, piemēram, tad, ja brokastīs ēdīsi auzu pārslas.

Skābā krējuma vietā – grieķu jogurts

Ja vēlies pagatavot salātus, krējuma vietā izmanto grieķu jogurtu. Salāti būs tikpat gardi, bet kaloritātes ziņā krietni draudzīgāki slaidajai līnijai. Tāpat grieķu jogurtu vari izmantot mērču pagatavošanā, kā arī citos ēdienos, kur nepieciešams skābais krējums.

Riekstu vietā – mandeles

Tā kā mandeles ir vieglākas, to uzturvērtība būs zemāka nekā, piemēram, Brazīlijas vai lazdu riekstiem. Kā arī tās lieliski aizstās desertu, nodrošinot ilgāku sāta sajūtu.

Čipsu vietā dārzeņi

Ja esi iecienījusi mielošanos ar čipsiem un mērcītēm, bet atsakies no tiem diētas dēļ, piešķir uzkodām jaunu vēsmu. Čipsu vietā ēd dārzeņus – paprika un burkāni garšos pat labāk par sāļajiem un asajiem čipsiem!

Parastos makaronus nomaini pret pilngraudu

Lai uzņemtu mazāk kaloriju un vairāk šķiedrvielu, ēd pilngraudu ēdienus. Izslēdz no ēdienkartes baltmaizi un makaronus, nomainot tos pret pilngraudu produktiem!

Ledussalātu vietā ēd kāpostus

Ledussalāti ir vieni no uzturvērtības ziņā nevērtīgākajiem zaļumiem. Ēd to vietā kāpostus un spinātus!

Kartupeļu vietā – ziedkāposti

Lai samazinātu maltītes kaloriju daudzumu, kartupeļu vietā piedevās gatavo ziedkāpostus!

Piena vietā dzer mandeļu pienu

Mandeļu piens ir ne tikai garšīgāks, bet arī veselīgāks un liesāks par parasto pienu. Gatavo to kokteiļos, pievieno kafijai un arī putrām.

Gaļu nomaini pret sēnēm

Protams, garšas ziņā sēnes noteikti nav pielīdzināmas gaļai, tomēr tās sniedz tikpat bagātīgu smaržu un arī garšas nianšu buķeti, padarot ēdienu sātīgāku.

Rīsu vietā – kvinoja

Kvinoja ir krietni veselīgāka par rīsiem – īpaši, ja tu ēd baltos, nevis brūnos rīsus. Tāpat tajā ir olbaltumvielas, vitamīni, kā arī mazāk kaloriju.

Kečupu nomaini pret sinepēm

Kečupā ir daudz cukura un nevajadzīgu garšas pastiprinātāju – tējkarotē tā ir 20 kaloriju. Ja vēlies ēdienu padarīt garšu ziņā daudzveidīgāku, pievieno tam sinepes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!