Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairums cilvēku, dzirdot vārdu "tauki", reaģē negatīvi, tomēr tam tā nebūt nav jānotiek. Nepiesātinātās taukskābes jeb labie tauki organismam ir vajadzīgi. Vien jāuzmanās ar to uzņemtā daudzuma kontrolēšanu. Šai sakarā "Women's Health" piedāvā piecus veselīgus produktus, kuri satur 14 gramus tauku, kas ir vairāk nekā virtulis.

Puse avokado

Puse avokado satur 15 gramus tauku – 10 no tiem ir nepiesātinātās taukskābes. Auglis ievērojami stabilizē holesterīna līmeni asinīs, kā arī pētījumi pierādījuši, ka regulāra avokado lietošana uzturā mazina tauku uzkrāšanos uz vēdera.

Divas ēdamkarotes zemesriekstu sviesta

Minētais daudzums zemesriekstu sviesta satur 16 gramus tauku, no kuriem puse ir nepiesātinātie jeb labie tauki, kas mazinās diabēta un sirds slimību risku.

Žāvēts kokosrieksts bez cukura

28 grami žāvēta kokosrieksta satur 18 gramus veselīgo tauku, kas ir lielisks papildinājums bezpiedevu jogurtam vai kādam desertam.

Trīs lielas olas

Trīs lielās olās ir vairāk nekā 14 gramu tauku, kas satur gan piesātinātās, gan nepiesātinātās taukskābes. Pagatavo omleti vai ēd olas vārītas, un tava izsalkuma sajūta klusēs līdz pat pusdienām.

12 olīvas

Minētais daudzums olīvu satur ne tikai 15 gramus labo tauku, bet arī virkni citu organismam noderīgu uzturvielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!