Foto: Shutterstock

Lai uzturētu slaidu augumu, nebūt nav jāievēro stingra diēta. Tāpat sevi nevajag pārlieku ierobežot arī tievēšanas procesā. Vien iekļauj ēdienkartē septiņus turpinājumā minētos produktus, ko apkopojis portāls redbookmag.com, un kaloriju skaitīšana, zaudējot lieko svaru, būs krietni vienkāršāka!

Ķiploks

Foto: Shutterstock

Ķiploks ne tikai ir plaši lietojams ārstniecībā, bet arī tajā esošo vielu dēļ efektīvi izvada no vēdera liekās gāzes, neļaujot tām uzkrāties, tā novēršot vēdera pūšanos. Pētnieki arī noskaidrojuši, ka tas uzlabo aknu darbību, tā veicinot organisma attīrīšanos.

Pupas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pupas ir teicams olbaltumvielu un šķiedrvielu avots – vienā to tasē ir aptuveni 17 grami šķiedrvielu un 14 grami olbaltumvielu. Turklāt, kā atklājuši eksperti, piemēram, baltajās pupiņās esošās vielas mazina tauku uzsūkšanos organismā un veicina kaloriju degšanu.

Pistācijas

Foto: Shutterstock

Pistāciju lobīšana palēnina to ēšanas tempu, kas savukārt ļauj ātrāk veidoties sāta sajūtai. Turklāt aptuveni 30 gramos pistāciju ir seši grami olbaltumvielu un trīs grami šķiedrvielu. Gards našķis, kas nekaitēs tavam viduklim!

Mango

Foto: Shutterstock

Mango esošās vielas mazina cukura līmeni asinīs, tā novēršot kāri pēc saldumiem. Tā kā auglī nav pārlieku daudz kaloriju un tas satur daudz šķiedrvielu, vari ar to droši našķēties arī vakaros!

Bezpiedevu jogurts

Bezpiedevu jogurtā esošais kalcijs var palīdzēt samazināt kalcitrola – D vitamīna formas daudzumu organismā, kas savukārt paātrinās tauku degšanu un to izvadīšanu no organisma, teic speciālisti. Turklāt jogurtos, kā zināms, atrodamas organismam ieteicamās bifido un acidofilās baktērijas, kas uzlabo gremošanas procesus.

Avokado

Foto: Shutterstock

Par avokado vērtīgajām īpašībām, visticamāk, esi informēta jau labu laiku. Taču gadījumā, ja tā vēl nav tavā ēdienkartē, atceries, ka avokado ir lielisks Omega 3 taukskābju un šķiedrvielu avots, kā arī pētījumi liecina, ka tas ievērojami samazina apetīti.

Artišoki

Foto: Shutterstock

Artišoki ir īsta šķiedrvielu krātuve, kas savukārt nozīmē to, ka tie ir jāiekļauj tavā ēdienkartē pēc iespējas biežāk, ja vēlies kļūt slaidāka vai saglabāt jau esošās formas. Tāpat tajos ir prebiotiskās baktērijas, kas mazina vēdera pūšanos un veicina gremošanas procesus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!