Foto: Shutterstock

Pāris siltās dienas, ko šonedēļ paguvām izbaudīt, arvien neatlaidīgāk atgādina par vasaras tuvošanos. Un tas nozīmē, ka atvaļinājumu laiks un pludmales sezona arī vairs nav aiz kalniem. Tas, cik labā fiziskā formā un izskatā to sagaidīsim, būs atkarīgs tikai no mums pašiem, atgādina bloga tava-pasaule.lv autori, aicinot ikvienu izmantot Mēness kalendāru maija atslodzes dienām.

Ja ir vēlme un vajadzība atbrīvoties no dažiem vai vairākiem liekiem kilogramiem, tad mēnesis būs pietiekoši ilgs laiks, lai to reāli arī varētu izdarīt, un, ja sāksi rīkoties jau tagad, tad rezultāti būs gan redzami un izmērāmi, gan sajūtami jau jūnija sākumā. Svarīgākais ir nezaudēt mērķtiecību un neatlaidību.

Jāpiebilst, ka rezultāti būs vēl pamanāmāki, ja ievērosi ne tikai veselīgu diētu un atslodzes dienas pēc Mēness kalendāra, bet arī atcerēsies par fiziskām aktivitātēm, sabalansētu uzturu un uzturēsies svaigā gaisā ik dienas, neaizmirstot arī par kvalitatīvu un pietiekamu miega daudzumu.

Saskaņā ar Mēness kalendāru, īpaši labvēlīgs laiks ātrākai svara zaudēšanai ir periods no 4. līdz 18. maijam. Pēc pilnmēness, kas iestāsies 4. maijā, Mēness enerģija ies mazumā un arī ēstgriba samazināsies. Kļūs vieglāk ievērot diētas un dažādus ierobežojumus. Organisms būs vairāk orientēts uz attīrīšanos un atbrīvošanos no visa liekā, tāpēc, ja ieplānosi kādu svara samazināšanas kūri dilstoša Mēness laikā vai arī vienkārši ēdīsi mazāk, tad no liekajiem kilogramiem šķirsies ātrāk un vieglāk – bez īpašas piepūles.

Savukārt 18. maijā iestāsies jauns Mēness un līdz maija mēneša beigām Mēness enerģija pieaugs, palielinot arī mūsu apetīti. Šo situāciju var izmantot savā labā, iekļaujot ēdienkartē vairāk dažādu veselīgu produktu.

Vērtīgās augļu un dārzeņu sulas, smūtiji, pavasara zaļumu salāti (neaizmirsīsim arī par savvaļas zaļumiem – pienenes, nātres, gārsa u.c.) – tas viss šajā laikā dos dubultu labumu, nodrošinot organismu ar veselīga un slaida ķermeņa veidošanai nepieciešamo materiālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!