Foto: Privātais arhīvs
Vēl pirms gada Tatjana Šaripova svēra gandrīz 100 kilogramus. Viņa jau bija izmēģinājusi lērumu mokošu diētu, bet tām visām bija vien īslaicīgs efekts. Neraugoties uz neveiksmēm, Tatjanai tomēr izdevās atrast savu panākumu atslēgu un no ierastā 52. apģērba izmēra pārcelties uz 40. Bet pēc tam noticis vēl viens mazs brīnums – viņa nonākusi īstā ballē. "Tik maģiski – nomest liekos kilogramus, uzvilkt skaistu kleitu un sajusties kā Pelnrušķītei ballē."

Ar savu pārvērtību stāstu Tatjana piedalījās portālu "Viņa" un "Woman" rīkotajā konkursā, ko atbalsta "Reebok". Sievietes dzīvē pārmaiņas, turklāt itin kardinālas, notikušas viena gada laikā. "Tieši pirms gada mans svars pie 173 cm auguma bija 99,7 kilogrami. Smagums ķermenī, ātri jutu nogurumu, aizvien biežāk par sevi lika manīt mugura, bet gribējās taču lidot un mirdzēt," atceras Tatjana.

Veselības uzlabošana bija tikai viens no iemesliem savākties un ķerties pie darba ar sevi. "Tā kā es strādāju ar cilvēkiem, gribēju, lai, iepazīstoties ar klientiem un partneriem, es radītu patīkamu iespaidu. Bērni bija izauguši, un es apzināti nolēmu, ka man ir tiesības un es ļoti vēlos veltīt laiku savām pārvērtībām."

Foto: Privātais arhīvs

Šis laiks pienāca 2017. gada oktobrī. Tatjana bija gatava pārvērtībām, bet nezinot, ko vēl izmēģināt un kādai metodei pievērsties, nolēma sūtīt ziņu Visumā un gaidīt atbildi. Tā pienāca kā ziņa soctīklos – par projektu "Pārvērtības jeb Jauna dzīve 100 dienās", ko vadīja psiholoģe Anna Kašina.

"Tajā brīdī sākās mana mūža interesantākais ceļojums pašai pie sevis – pie slaiduma, ar pareiziem ieradumiem, mācīšanos gatavot vienkāršus un ļoti garšīgus ēdienus. Man iepatikās sports, es ievedu mājās kārtību, iedvesmojos jauniem projektiem, ieguvu jaunus, uzticamus draugus, palūkojos ar citām acīm uz savu vīru un pa īstam novērtēju viņu. Iemācījos, ka laimes mirkļi ir jābauda, nevis jāgaida."

Kopš tā laika Tatjana ik rītu mostas ar pateicības vārdiem tiem cilvēkiem, kas viņai palīdzējuši un atbalstījuši aizraujošajā pārvērtību ceļā.

"Man svarīgākais šajā projektā bija tas, ka jau pēc pirmās tikšanās, ko vadīja Anna Kašina, es uz sevi palūkojos citām acīm. Es sagribēju parūpēties pati par sevi, par savu iekšējo "Es", par savu ķermeni, ko man dāvājusi dzīve. Raugoties spogulī, es pirmo reizi redzēju sevi tādu, kāda es vēlējos būt. Vienā mirklī es iemīlēju sevi un pārstāju kaunēties par savu ķermeni un rāt sevi par sakrātajiem liekajiem kilogramiem."

Tatjana uzsver, ka visu projekta laiku pavadījusi entuziasma pilna un kuratoru ieteikumus pildījusi par 90 procentiem, nepacietīgi gaidot katras nākamās nedēļas uzdevumus. Katra nedēļa bijusi citādi aizraujoša un interesanta.

"Es ēdu, daudz ēdu, bet svars kusa. Kā tas ir iespējams?!"

Foto: Privātais arhīvs

"Es iemācījos nospraust mērķus. Izveidoju savu prieciņu krājkasīti. Iepazinu savus garšas receptorus un aptvēru, ka burkāni ir ļoti saldi. Iemācījos lasīt etiķetes un piepildīt ledusskapi ar vērtīgiem produktiem. Iemācījos daudzu ļoti vienkāršu un garšīgu ēdienu receptes, ko ar labpatiku gatavoju. Iemācījos gatavot ēdienu vien divreiz nedēļā tā, ka uzturs ir daudzveidīgs un garšīgs katru dienu."

Trīs nedēļas vēlāk Tatjana ļoti izbrīnījusies, kad svari rādījuši – zaudēti astoņi kilogrami. "Bet es taču ēdu. Ēdu daudz, piecas reizes dienā, ēdu garšīgi, ēdu daudzveidīgi, bet svars kusa! Es sapratu, kas ir ogļhidrāti, tauki un šķiedrvielas un kā tos likt lietā dienas gaitā, lai tie man nestu labumu."

Šis bija tikai viens pārvērtību elements. Projekta laikā Tatjana pilnībā pārskatīja savu drēbju skapi, atbrīvojās no nevajadzīgā apģērba un atjaunoja garderobi pieredzējuša stilista vadībā. "Tik patīkami – veikalā paņem ierasto 52. izmēru, uzlaiko to un "noslīksti". Palūdz pārdevējai, lai atnes 46., bet viņa tev saka: "Meitenīt, jums derēs četrdesmitais!"." Tatjana tikusies arī ar vizāžisti, kas viņai iemācījusi veidot dienas grimu, kā arī palīdzējusi ar kosmētikas izvēli.

Rīta maģija

Foto: Privātais arhīvs

Tatjana pakāpeniski sākusi mācīt sev kustēties. Vispirms tā bija kāpšana uz piekto stāvu ar kājām, pastaigas parkā, gar jūru, mežā. Pēc kāda laika trenere izstrādājusi Tatjanai individuālu vingrojumu plānu apļa treniņiem. "Man tik ļoti programma iepatikās, ka tās elementi kļuva par ikdienas rīta vingrošanu. Tā radās mana personīgā "rīta maģija" – pozitīva noskaņošanās dienai, 15 minūšu rītarosme, masāža ar birstīti 10 minūtes, piecu minūšu kontrastduša. Vien trīsdesmit minūtes laika, bet spēka lādiņš un enerģija – visai dienai."

Apmeklējot dažādus treniņus un izmēģinot visādas aktivitātes, ikdienā ienākuši "vakari kustībā". Otrdienās – treniņi sporta zālē, ceturtdienās ūdens aerobika, svētdienās – deju vakari.

Dzīvē iespējams ir viss

Foto: Privātais ahīvs

"Kustību prieks mūsu ikdienā ienāca, iepazīstoties ar horeogrāfi Diānu Krutovu – ļoti atvērtu un disciplinētu meiteni. Vien divu mēnešu laikā viņas komanda mums ar vīru iemācīja dejot valsi un sagatavoja Rīgas Labdarības ballei. Tik maģiski – nomest liekos kilogramus, uzvilkt skaistu kleitu un sajusties kā Pelnrušķītei ballē. Vēl viens apliecinājums tam, ka dzīvē ir viss iespējams un nekad nav par vēlu."

Esmu zaudējusi 22,8 kilogramus, krūšu apkārtmērs samazinājies par 21 centimetru, viduklis – par 24 centimetriem, gurni – par 12 centimetriem. Kājas apkārtmērs sarucis par deviņiem, savukārt rokas – par sešiem centimetriem. Svara svārstības ir plus, mīnus divu kilogramu robežās. Pašreizējo svaru robežās noturu ļoti viegli, jo šī nav diēta, bet jauns dzīvesveids. Tā ir dzīve, kuru esmu izvēlējusies sev apzināti."

Lai laime, mīlestība un maģija!

Savu stāstu Tatjana noslēdz ar dziļu pateicību vīram Dmitrijam, dēliem Maksimilianam un Markam, meitiņai Nikolai, kā arī visiem ekspertiem, kas viņu pavadīja pārvērtību ceļā, un draugiem: "Paldies par optimismu, ticību man, atbalstu un to, ka esat manā dzīvē!"

"Viņa" lasītājām sieviete novēl: "Veiksmi jūsu pārvērtību ceļos! Lai tie ir aizraujoši un izzinoši, kā arī nes dzīvē prieku! Novēlu jums laimi, sevis mīlestību un nedaudz maģijas!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!