Svara zaudēšana nebūt nav viegls process. Neskaitāmi izaicinājumi, cīņa ar sevi un gribasspēka pārbaudīšana... Ja arī tu šobrīd esi ceļā uz savu ideālo figūru, iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajiem pieredzes stāstiem no sievietēm, kuras pierādījušas sev, ka arī 50 kilogramu nomešana nav neiespējama.

"Vienkārši sāc kaut ko darīt, paturi prātā savu mērķi un neļauj iekšējai nedrošībai kavēt sevi. Esi pacietīga un saproti, ka skaitlis, ko rāda svari, nav tavu sasniegto rezultātu vienīgais indikators. Tāpat atceries, ka sevi nedrīkst mocīt. Veselīgs ēdiens un fiziskās aktivitātes ir pakalpojums un rūpes, ko sniedz savam ķermenim. Savukārt nelielās izmaiņas un mazie sasniegumi, piemēram, četru kilometru noskriešana ierasto trīs vietā, ir viens no spēcīgākajiem motivācijas saglabātājiem ilgtermiņā. Un krietni lielāku baudu par kūkas gabaliņa apēšanu sniedz spoguļattēls, kad ķermenis piedzīvojis pirmās pārmaiņas, un arvien pieaugošais spēks un izturība." (Leslija, zaudēja 27 kilogramus).

"Nesēdi uz diētām. Vienkārši ēd veselīgi un vingro. Es pati esmu ieturējusi visas iespējamās diētas, tomēr vienīgā lieta, kas man derēja, bija veselīgs uzturs. Sekošana konkrētiem uztura plāniem tāpat liks agrāk vai vēlāk norauties. Turklāt neveselīgu uzturu nav iespējams "novingrot nost". Priecājos, ka beidzot esmu to sapratusi." (Kristija, zaudēja 18 kilogramu).

"Pārstāj koncentrēties uz sava "ceļojuma" galamērķi un izbaudi pašu procesu. Mēs visi esam dažādi, tāpēc ir jāeksperimentē ar lietām, lai atrastu to, kas der konkrēti tev. Atceries, ka, ja nevari konkrēto dzīvesveidu iztēloties ievērojam arī pēc pieciem gadiem, tas nav domāts tev! Kādam patīk skriešana, citam joga vai spēka vingrojumi. Nav svarīgi, kādu tieši vingrojumus veic – galvenais ir būt aktīvai un nemocīt sevi. Un, lūdzu, nekad, nevērtē sevi pēc cipara, ko rāda svari!" (Diāna, zaudēja 50 kilogramu).

"Necenties zaudēt svaru kāda cita dēļ! Koncentrējies tikai uz pašas labsajūtu, kā arī atceries, ka kilogramu nomešana ir tikai puse cīņas! Grūtākais ir neļaut svaram atkal pieaugt. Ja reiz esi nometusi svaru, tu vairs nedrīksti atgriezties pie vecajiem ēšanas paradumiem un kustību trūkuma." (Lora, zaudēja 54 kilogramus).

"Beidz ēst saldumus un ātrās uzkodas un nedzer limonādes! Kad būsi kādu laiku no tā atturējusies, tev to pat vairāk negribēsies! Turklāt tavs kuņģis to vairs vienkārši nepanesīs. Nemoki savu organismu ar neveselīgiem produktiem! Bez tiem jutīsies krietni veselīgāka un laimīgāka!" (Kortnija, zaudēja 18 kilogramu).

"Svini visas uzvaras! Pieraksti sasniegumus, zaudētos kilogramus un gūtos panākumus! Esi radoša, gatavojot ēdienu un laiku pa laikam atļauj sev apēst ko "aizliegtu". Protams, būs arī sliktās dienas un vēlme padoties, tomēr tādos brīžos pārskati savus pierakstus! Skaiti kalorijas, izgulies un mīli sevi!" (Nikola, zaudēja 49 kilogramus).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!