Foto: Shutterstock

Vai tava virtuve ir pilnībā pielāgota veselīgam dzīvesveidam, atvieglojot diētas ievērošanu un figūrai draudzīgu maltīšu pagatavošanu? Ja atbildi noliedzoši, visticamāk, par to pat neesi domājusi. Šai sakarā , iedvesmojoties no interneta žurnāla abouthealth.com, piedāvājam noderīgus trikus virtuves iekārtojumā, kas atvieglos tavu apņemšanos dzīvot veselīgāk un nomest pāris liekos kilogramus.

Kā kontrolēt porciju lielumu

Foto: Shutterstock

Viena no izplatītākajām kļūdām, ko pieļauj cilvēki, cenšoties zaudēt lieko svaru, ir pārmērīgi lielu porciju ēšana, to nemaz neapzinoties. Visbiežāk kļūdīšanās ar maltītes lieluma novērtēšanu tiek piedzīvota, ēdot brokastu pārslas, kad vienas porcijas vietā patiesībā apēdam pat trīs.

Lai to novērstu, iegādājies mērkaroti, ko glabāt brokastu pārslu kastē, ar to ik reizi piepildot bļodiņas saturu un tā piefiksējot konkrētu porcijas lielumu un attiecīgi arī kaloriju, taukvielu un ogļhidrātu daudzumu.

Vienkāršs paņēmiens porcijas kontrolēšanai.

Kā uzglabāt svaigas ogas

Foto: Shutterstock

Vienas no diētai draudzīgākajām ogām ir avenes. Tomēr to uzglabāšana bieži vien sagādā raizes, ogām ātri sarūgstot.

Lai to novērstu, uzreiz pēc ogu iegādes vai salasīšanas, ja baudi tās vasaras sezonā, ieliec sausas avenes ledusskapī. Noskalo tās tikai mirkli pirms ēšanas, nosusinot ar papīra dvieli un tā ļaujot saglabāties ogu svaigajam aromātam un garšai.

Veselīgo produktu zona

Foto: Shutterstock

Vairums no mums virina ledusskapi pat tad, kad nejūtamies izsalkuši. Lai šis paradums nerezultētos liekos kilogramos un pārkāptā diētā, izkārto sava ledusskapja saturu gudri!

Saldumus un treknus produktus novieto ledusskapja dziļumā, savukārt veselīgus našķus un viduklim krietni draudzīgākos ēdienus – acu augstumā un rokas stiepiena attālumā.

Tādējādi tu neļausies kārdinājumam apēst pirmo ieraudzīto gardumu, izdarot pārdomātāku maltītes izvēli, kā arī ievērojot krietni veselīgākus ēšanas un našķēšanās paradumus.

Triki pārdomātam ledusskapja iekārtojumam.

Svari – neaizvietojams palīgs kaloriju skaitīšanā

Foto: Shutterstock

Ja esi cieši apņēmusies beidzot atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, pirmais pirkums, ko vajadzētu iegādāties jau no nākamās algas, ir virtuves svari, kas ļaus ne tikai kontrolēt optimālo porcijas lielumu, bet arī precīzi piefiksēt uzņemtās kalorijas.

Novieto svarus ērti pieejamā vietā, lai varētu tos izmantot ik dienas, tā krietni vieglāk ievērojot veselīga uztura svarīgākos priekšnoteikumus.

100 kaloriju uzkodas

Foto: Shutterstock

Veselīgu našķu izvēle ir jebkura svara zaudēšanas plāna pamatā. Pirmkārt, laiku pa laikam apēst kādu uzkodu ir ieteicams vielmaiņas uzlabošanai, kā arī, lai neļautu rasties izsalkuma sajūtai, ko organisms acumirklī tulko kā brīdinājuma signālu rezervju uzkrāšanai.

Tāpēc, tā vietā, lai iegādātos jau gatavas un, jāatzīst, bieži vien patiesībā neveselīgas uzkodas, sagatavo tās pati! Liec lietā izdomu un piepildi vairākas kastītes ar ātri pagatavojamiem un viegli pārnēsājamiem 100 kaloriju našķiem, ko varēsi paņemt uz darbu vai apēst vakarā, kad, nogurusi pēc garās darba dienas, nevēlēsies neko gatavot.

Mazāk kaloriju, vairāk sēņu

Sēnes ne tikai bagātinās maltītes garšu un aromātu buķeti, bet arī radīs sāta sajūtu, ievērojami ietaupot uzņemto kaloriju skaitu. Pagatavo sēnes ar gaļu vienādās proporcijās un tā samazini ēdiena uzturvērtību, tik un tā atļaujoties apēst gana lielu porciju.

Kādus šķīvjus izvēlēties?

Foto: Shutterstock

Vēl viens efektīvs triks, kas ļaus apēst mazāk, sevi apmuļķojot par porcijas lielumu, ir ēšana no mazāka izmēra šķīvjiem. Tā tu ne tikai uzņemsi mazāk kaloriju, bet arī atvieglosi trauku mazgāšanu – salātu šķīvi taču ir krietni vieglāk un ātrāk nomazgāt, vai ne?

Kā veikli nolobīt olas?

Foto: Shutterstock

Olas ir viens no ieteicamākajiem produktiem, ko iekļaut ikdienas ēdienkartē gan tiem, kuri ievēro diētu, gan vienkārši veselīga dzīvesveida piekritējiem. Tiesa, nereti šo olbaltumvielām bagāto produktu nepelnīti aizmirstam pašu slinkuma dēļ – ja olu novārīšana ir vienkārša, tad to nolobīšana reizēm mēdz sagādāt īstas galvassāpes.

Lai atvieglotu šo nodarbi, ūdenim, kurā olas vārās, pievieno tējkaroti etiķa vai sodas, savukārt pēc to izvārīšanas nekavējoties ieliec olas aukstā ūdenī, tā nodrošinot ātru un vienkāršu čaumalas noņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!