Iestajoties pavasarim, aizvien populārāka kļūst vēlme attīrīt organismu, uzņemt tam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Svaigi dārzeņi un augļi ir lielisks šķiedrvielu avots, taču, lai vēderam tos būtu vieglāk sagremot, ieteicams būt radošiem un pagatavot sev kādu gardu zaļumu kokteili.

Līga Andžāne, bloga www.happywhispers.lv autore un veselīga dzīvesveida speciāliste, piedāvā trīs viegli pagatavojamas kokteiļu receptes, kas uzlabos gan vēdera darbību, gan garastāvokli.

1. Zaļais augļu un dārzeņu kokteilis pozitīvi ietekmēs gremošanas procesu un stiprinās imunitāti, pateicoties tādām sastāvdaļām kā ananass, pētersīļi, ingvers, avokado un citas. Kokteilis būs lieliska alternatīva vieglam launagam vai veselīgs aizstājējs ikrīta kafijai. Kokteiļa receptei droši var pievienot arī svaigus spinātus, kas ir bagātīgs dzelzs avots, bet papildu garšas nianses piešķirs arī svaigas piparmētras zariņš.

1 glāze saldēta vai svaiga ananasa gabaliņu
½ banāna
½ glāze ūdens
½ kokosriekstu ūdens
¼ glāzes svaiga pētersīļa
½ mazā avokado
1 tējk. svaiga, sarīvēta ingvera
¼ tējk. probiotiķa (piemēram, kefīrs, paniņas, bezpiedevu jogurts)

2. Meloņu, gurķa un jogurta kokteilis īpaši ieteicams tiem, kas vēlas attīrīt organismu un uzlabot vēdera darbību. Tā pagatavošanai ieteicams izvēlēties kādu no apaļajām, gaišo meloņu šķirnēm, kas ir atrodamas lielveikalos.

1 glāze svaigas melones gabaliņu
¾ glāzes svaiga, nomizota gurķa gabaliņu
½ glāze bezpiedevu jogurta ar acidofilām baktērijām (Lactobacillus acidophilus)
2 tējk. svaiga, sarīvēta ingvera
1 ēdamk. laima sulas vai šķipsniņa maltu krustnagliņu (pēc izvēles)

3. Šī kokteiļa "zvaigzne" ir lapu kāposts, kas ir šķiedrvielām un antioksidantiem bagāts dārzenis. Kokteilis palīdzēs attīrīt organismu un sniegs īpaši pavasarī tik nepieciešamos vitamīnus.

1 sauja svaigu spinātu
1 sauja svaiga lapu kāposta (nejaukt ar parasto kāpostu)
1 mango
1 ābols
1 glāze svaigu zemeņu
1 glāze bezpiedevu jogurta ar acidofilām baktērijām (Lactobacillus acidophilus)
medus vai agaves sīrups (pēc garšas)

Kokteiļu pagatavošana:

Gatavojot katru no kokteiļiem, visas sastāvdaļas sablenderē kopā un lej glāzē, dekorē pēc iedvesmas.

Steidzīgajā ikdienā svarīgi ir ne tikai reizi pa reizei palutināt savu organismu ar kādu veselīgu kokteili, bet arī padomāt par to, ko un cik daudz ēdam. Dārzeņi, pākšaugi, augļi, graudaugi – tie visi palīdzēs organismam uzņemt nepieciešamās uzturvielas, uzlabos gan vielmaiņu, gan pašsajūtu. Jāatcerās, ka maltīšu porcijām būtu jābūt nelielām, bet jāēd būtu biežāk, ēdienu kārtīgi sakožļājot, kas attiecīgi palīdzēs kuņģim ēdienu vieglāk sagremot. Tāpat ieteicams atvēlēt dienā vismaz 30 minūtes fiziskiem vingrinājumiem, lai uzturētu ķermeni možu.

Raksts tapis sadarbībā ar OMEPRAZOLE OLAINFARM

Slāpē dedzināšanu vēderā ar OMEPRAZOLE OLAINFARM!

OMEPRAZOLE OLAINFARM – kuņģa skābes izdali pazeminošs līdzeklis.

Pirms zāļu lietošanas konsultējies ar ārstu vai farmaceitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!