Foto: Shutterstock
Augļi un dārzeņi ir lielisks vitamīnu, šķiedrvielu un dažādu citu organismam nepieciešamu vielu avots. Diemžēl mūsu platuma grādos ziemā un pavasarī pieejamo svaigo augļu un dārzeņu daudzums ir ierobežots. Tas ir īstais laiks, lai mielotos ar augļiem, kas ievesti no siltākām vietām, jo arī tie ir bagāti ar vielām, kas nepieciešams tavam organismam. Ieskaties šajā rakstu izlasē un uzzini, kuri no pašlaik veikalos pieejamajiem labumiem ir piemērotākie tavām vajadzībām.

Ziemas sezonā veikalu plauktos atrodami ļoti dažādi citrusaugļi. Tie visi ir noderīgi vitamīnu avoti. Citrons noteikti nav vienīgais auglis, kas noderēs veselības stiprināšanai un imunitātes uzlabošanai. Tādi noteikti ir arī mandarīni, kas parasti vissulīgākie un pieejamākie ir ap Ziemassvētku laiku. Ne mazāk vērtīgs ir arī rūgtenais greipfrūts, kam arī ļoti patīkams aromāts un garša.

Arī saldie un sulīgie ananasi un mango ir bagāti ar vitamīniem, antioksidantiem un minerālvielām. Turklāt, tajos ir salīdzinoši maz kaloriju (ja vien neēd šos augļus kilogramiem), kas tos padara par lielisku našķi arī tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Lērums vērtīgu vielu ir arī arbūzos un granātābolos. Turklāt, ja vien zina, kā augli vislabāk nomizot, arī granātābolu ēšana nebūt nav tik ķēpīga padarīšana.

Lai arī dažādi eksotiskie augļi patiešām ir ļoti vērtīgi un veselīgi, ar to lietošanu pārspīlēt nevajadzētu, īpaši, ja lieto kādus medikamentus vai tev pret tiem ir alerģija. Iepazīsties ar rakstiem par dažādiem augļiem un to vērtīgajām īpašībām un ieteikumiem, kad būt uzmanīgiem, kā arī receptēm brīnumgardu ēdienu pagatavošanai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!