Krustnagliņas, kanēlis, ingvers – kas vērtīgs svētku garšvielās un kā tās izmantot
Foto: Shutterstock

Laiks pirms Ziemassvētkiem daudziem asociējas ar mandarīnu, krustnagliņu un kanēļa smaržu. Našķiem un dzērieniem biežāk tiek pievienotas aromātiskās garšvielas, kas ne tikai piešķir īpašu garšu, bet arī zināmā mērā ietekmē veselību, piemēram, par ingvera spējām cīņā ar saaukstēšanos zina teju katrs. Tāpat arī kanēlis, kardamons un muskatrieksts var būt ļoti vērtīgi līdzekļi veselības uzlabošanai.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Piedāvājam iepazīties ar vairākām populārām Ziemassvētku garšvielām un to ietekmi uz veselību. Paturi gan prātā, ka tavu veselību ietekmē ne tikai garšvielas, bet arī produkti, ar kopā tās tiek lietotas – kanēlis var palīdzēt samazināt cukura līmeni asinīs, bet nevajadzētu iedomāties, ka šķipsniņa garšvielu atsvērs ar milzīgu tortes gabalu uzņemtā cukura daudzumu. Tāpat der atcerēties, ka laba daudz nevajag un, pārmērīgi lietojot noteiktas garšvielas, ir iespējams arī kaitēt savai veselībai.

Tags

Veselīgi produkti Veselīgs dzīvesveids Veselīgs uzturs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form