Foto: Shutterstock
Ikreiz pēc bikini vaksācijas viss knieš, niez, kļūst sarkans un iekaist? Tas var būt ļoti nepatīkami, ņemot vērā, ka tuvojas arī vasaras sezona. Šai problēmai var būt pavisam vienkāršs izskaidrojums un pretlīdzekļi.

Protams, neliels apsārtums uzreiz pēc vaksācijas ir normāls, tomēr ir vairāki paņēmieni, kā diskomfortu mazināt, tāpat kā bieži pieļautas kļūdas var padarīt visu vēl ļaunāku. Tā kā vaksācijas laikā ir norauta ādu aizsargājošā virskārtiņa, tā, berzējoties pret drēbēm, tiek vēl vairāk kairināta, tādēļ pēc vaksācijas ieteicams valkāt neapspīlētas, elpojošas drēbes no dabīgiem materiāliem, kā arī censties jūtīgo vietu pārāk bieži neaiztikt vismaz dienu. 

Tāpat, izraujot matiņus, folikuli kļūst pieejamāki infekcijai. Tieši šajās vietās rodas nejaukie, iekaisušie un sāpīgie punktiņi, kas izraisa niezi, bet lielākoties vienkārši izskatās neglīti. Lai no tā izvairītos, vēlams vaksēto vietu divreiz dienā iesmērēt ar mitrinošu krēmu. Savukārt nākamreiz, kad vaksēsi bikini zonu, vismaz 24 stundas pēc tam centies izvairīties no peldēšanās un karstas dušas, kas atver poras, un ļauj infekcijai un baktērijām vieglāk iekļūt jau tā jūtīgajās vietās. Lai no tā izvairītos vari, atnākot mājās, uzlikt jūtīgajai vietai ko vēsu vai notīrīt to ar spirtu nesaturošu losjonu vai kosmētikas noņemšanas līdzekli.

Tomēr, iespējams, ka pie vainas nepatīkamajām sajūtām un visām citām problēmām ir alerģija pret vasku. Šāda alerģija var izraisīt mokošu niezi, raksta žurnāls "The Health". Šajā gadījumā divreiz dienā jālieto hidrokortizonu saturošs krēms, kam piemīt pretiekaisuma, pretniezes, antialerģiska, prettūskas un asinsvadu caurlaidību mazinošas iedarbība, un nākamreiz jālūdz kosmetologam izvēlēties citu vasku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!