Sirdij, gremošanai un imunitātei. Kāpēc ieteicams ēst sīpolus un kā tos pagatavot
Foto: Shutterstock

Sīpoli ir produkts, ko pievieno neskaitāmiem ēdieniem, kā arī izmanto veselības uzlabošanai saaukstēšanās laikā, piemēram, smalki sakapātus sīpolus, sajaucot ar medu, lietojot cīņai ar klepu. Tomēr tā nav vienīgā reize, kad sīpolu lietošana uzturā var nākt par labu tavai veselībai. Tie palīdz arī uzlabot miega kvalitāti un garastāvokli, kā arī noder daudzās citās situācijās.

Lai sīpoli palīdzētu tavam veselības stāvoklim, atceries, ka tiem nevajadzētu kļūt par tava uztura pamatu – ar tiem vari papildināt veselīgu un sabalansētu uzturu. Turklāt sīpolu ēšanai nebūt nav jābūt garlaicīgai un nepatīkamai. Ir ļoti daudz ēdienu, kuru pagatavošanai izmanto sīpolus – tos lieto gan garšas uzlabošanai, gan kā pamatsastāvdaļu dažos ēdienos.

Vērtīgs antioksidantu un C vitamīna avots

Ņemot vērā sīpolu plašo pielietojumu ēdienu gatavošanā dažādās pasaules malās, tas ir viens no nozīmīgākajiem antioksidantu avotiem cilvēkiem, norāda "Live Science". Produkti, kas satur daudz aminoskābju un antioksidantu, palīdz nodrošināt optimālu organisma darbu. Sīpolu pievienošana ēdienam palīdz iegūt patīkamu garšu un samazināt pievienotā sāls un cukura daudzumu.

Sīpolā ir daudz organisko sēra savienojumu, kas palīdz stiprināt veselību. Viens sīpols, kas sver apmēram 150 gramus, satur 45 kalorijas, 11 gramus ogļhidrātu, deviņus gramus cukura un trīs gramus šķiedrvielu. Sīpolos nav tauku. Viens sīpols satur apmēram piecus miligramus sāls un 190 miligramus kālija. Svaigi sīpoli ir arī vērtīgs C vitamīna avots.

Tags

Sīpoli Veselīgi produkti Veselīgs uzturs

Comment Form