Vasaras gaidītākā oga zemene: kā tā stiprina veselību un kad labāk atturēties
Foto: Shutterstock

Zemene pavisam noteikti ir tā oga, kuras nogatavošanos gaida ikviens dārziņa īpašnieks. Mums ir palaimējies ar silto laiku, kas lutina ne tikai mūs, bet arī zemeņu stādus, kas nozīmē, ka, ja tas vēl nav noticis, sniegbaltos zemeņu ziedus pavisam drīz nomainīs gan gaiši sārtas, gan asinssarkanas, saldas un sulīgas ogas.

Tehniski zemene gan nav oga, bet tas to nepadara mazāk gardu vai veselīgu. Pirms dodies uz zemeņu vagām lūkot, vai arī tavas ogas jau aicina sevi noplūkt, piedāvājam iepazīties ar zemeņu ietekmi uz veselību, piemēram, kādas uzturvielas tās satur, kā tās var palīdzēt augsta asinsspiediena un cukura līmeņa regulēšanā mūsu organismā, kā arī kāpēc no zemeņu ēšanas tomēr vajadzētu izvairīties. Tāpat uzzini, kā caur dažādām un vienkāršām receptēm vēl vari zemenes iekļaut savā ikdienas uzturā.

Source

DELFI Viņa

Tags

C vitamīns Zemenes Kālijs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form