Foto: Shutterstock

Tēja ir ne tikai lielisks dzēriens, bet tā arī sniedz daudz ieguvumus veselībai. Daudzos gadījumos cilvēks no zāļu tējas var gūt daudz lielāku labumu nekā no tabletes.

Tēja ne tikai nodrošina cilvēka organismu ar šķidrumu un tā ir brīnišķīgs aromterapijas līdzeklis, bet arī zāļu tējas ir ļoti labs vitamīnu un minerālvielu avots, un tajās esošajiem augiem piemīt dažādas ārstnieciskas īpašības. Tēja var nomierināt un uzlabot vēdera stāvokli, mazināt bezmiegu, nomierināt prātu, palīdzēt cīnīties pret stresu utt.

Ik rīta tējas tase var nodrošināt būtiskas izmaiņas cilvēka organismā – uzlabojas noskaņojums, āda kļūst mitrinātāka un starojošāka, kā arī cilvēks iekšēji jūtas veselāks un enerģiskāks.

Ir ļoti daudz zāļu tējas, kuras sniedz dažādus veselības ieguvumus – katram vien atliek izvēlēties sev piemērotāko. Šeit ir dažas no visbiežāk izmantotajām zāļu tējām, ziņo portāls www.besthealthmag.ca.

Piparmētru tēja

Foto: Shutterstock

Piparmētru tēju iesaka izvēlēties, lai atvieglotu vēderu no gāzēm, uzpūšanās un lai mazinātu muskuļu spazmas. Tāpat piparmētru tēja ir lielisks līdzeklis, lai izvairītos no sliktas dūšas (situācijās, kad nav vemšana), sasildītu ķermeni, kā arī izraisītu svīšanu.

Piparmētru tēju var pagatavot jebkurš, jo piparmētras ir ļoti vienkārši iegūstamas – daudziem tās aug dārzā, kā arī veikalos un tirdziņos tās ir nopērkamas ik uz soļa.

Šo tēju nevajadzētu dzert, ja ir gremošanas traucējumi vai grēmas.

Ingvera tēja

Ingveru var izmantot, lai ierobežotu sliktu dūšu, izvairītos no vemšanas vai kuņģa darbības traucējumiem, kas radušies sakarā ar nelabumu. Ingvera tēja ir perfekts līdzeklis saaukstēšanās gadījumā – pagatavo ingvera tēju, pievieno tai ingvera saknes gabaliņus un vāri katliņā 10 – 15 minūtes. Tad pievieno citrona sulu un medu. Iedarbība būs ātra un efektīva.

Kumelīšu tēja
Foto: Shutterstock

Kumelīšu tēja ir maiga, tā nomierina un palīdz cīnīties ar bezmiegu. Tāpat kumelītes var palīdzēt ar gremošanu pēc ēšanas. Kumelīšu tēju ieteicams lietot, kad ir klepus un bronhīts, kā arī, ja ir aukstuma viļņi vai drudzis. Ļoti bieži šo tēju izmanto, lai skalotu muti – ja ir problēmas ar smaganām vai mutes iekaisums.

Rooibos tēja

Šī tēja ir bagāta ar C vitamīnu, kā arī citām minerālvielām, tādējādi sniedzot daudz labuma veselībai. Rooibos tēja popularitāti ieguvusi Dienvidāfrikā, kur atklāts, ka tai piemīt antioksidanta īpašības – tā atvaira dažādas slimības un palīdz ilgāk saglabāt jauneklīgu izskatu. Ir pierādīts, ka šī tēja palīdz cīnīties ar vairākām ādas slimībām, piemēram, ekzēmu.

Piena dadža un pieneņu tēja

Piena dadzis vai pienenes ir ļoti labi un maigi līdzekļi aknu tīrīšanai – palīdz atjaunot un uzlabo aknu darbību. Šī tēja var palīdzēt arī žults ražošanā, kas palīdz cilvēka gremošanai.

Mežrozīšu tēja

Mežrozīšu tēja ir ļoti labs līdzeklis kopējās veselības uzlabošanai. Mežrozīšu augļi ir ļoti liels C vitamīna avots, kas ir ļoti būtisks cilvēka imūnsistēmai, ādas un audu veselībai, kā arī virsnieru funkcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!