Atkarība no narkotikām un alkohola var cilvēku novest līdz brīdim, kad negribas dzīvot. Šādos brīžos vienīgā izeja ir kaut ko darīt pašam, raidījumā "Sieviete. Personīgi" savā pieredzē dalās sociālais darbinieks un titula "Latvijas lepnums" ieguvējs Arnis Irbe.

Pirms kāda laika Irbe pats bija atkarību izraisošo vielu varā. "Es miru nost no pārdozēšanas, es miru nost no alkohola, narkotiku atkarības," viņš atceras tumšākos brīžus savā dzīvē. "Es gribēju padarīt sev galu, es gribēju pārdozēt, nomirt vienkārši. Man bija suicīda mēģinājums."

Irbe bija izmisumā, jo saprata, ka tā dzīvot viņš nevēlas, bet tajā laikā arī citādāk to darīt viņš neprata. Tomēr kādā brīdī nāca apjausma, ka tomēr ir jādzīvo un, lai dzīve mainītos, ir jārīkojas pašam. Neviens cits to nevarēs izdarīt.

"Ir tā, ka, ja tu neinvestē sevi, ja tu bļausi, kliegsi un lūgsi, bet pats neko nedarīsi, nekas nemainīsies," pārliecināts Irbe. Viņš norāda, ka arī cilvēkiem, kas ir atkarību varā, neviens alkoholu un narkotikas nepienes. "Tev jāiet ir, jāmeklē un kaut kas jādara." Līdzīgi ir arī ar cīņu ar atkarībām – ir jārīkojas pašam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!