Foto: Privātais arhīvs

Pirms kāda laika rakstījām par Ivitu Kupaku, kas jau trīs reizes ir nobremzējusi vēzi. Pateicoties līdzcilvēku atbalstam, viņa kādu laiku varēja justies kā cilvēks, bet, neraugoties uz pašsajūtas uzlabojumiem, viņai bija nepieciešama ārstēšana Vācijā. Arī pašlaik Ivitas cīņa vēl nav galā – viņai veica divas operācijas un ir nepieciešami līdzekļi ķīmijterapijai.

Pateicoties ziedotāju atbalstam, Ivita ir varējusi lietot antroposofās medicīnas līdzekļus, atjaunot ķīmijterapijas novājināto organismu un pirmo reizi pēdējo piecu gadu laikā justies kā vesels cilvēks, raksta "Ziedot.lv". Diemžēl analīzes pasliktinājās un pēdējie izmeklējumi liecina, ka vēzis ir atgriezies.

Ivita konsultējās ar klīniku Vācijā, jo saprata, ka iespējas viņai palīdzēt Latvijā ir izsmeltas. "Mani trīs reizes Latvijā ārstēja ar vienām un tām pašām metodēm, un tās trīs reizes nevainagojās panākumiem, tāpēc es esmu izlēmusi mēģināt ko citu. Man ir jāizmanto Dieva dotā iespēja, jo es gribu dzīvot," viņa sacīja pirms došanās uz Vāciju, kur bija paredzēta operācija, pielietojot mūsdienīgu aparatūru, kā arī papildus ķīmijterapijai piedāvāja medikamentus, kas uzlabo panesamību un var dot labākus ārstēšanās rezultātus.

4. septembrī viņai bija pirmā operācija, bet otra notika 6. septembrī. Pavisam kopā Ivitas ārstēšanai nepieciešami vairāk nekā 19 000 eiro, no kuriem daļu jau ir saziedojuši līdzcilvēki. Palīdzēt Ivitai ir iespējams šeit.

Foto: Privātais arhīvs

Ivitas vīrs Didzis Paeglis stāsta: "Tagad Ivita ir pārvesta no intensīvās terapijas nodaļas uz parasto nodaļu. Palīdzība, kas tika sniegta intensīvās terapijas nodaļā, bija daudz augstākā līmenī salīdzinājumā ar to, ko Ivita šajā sakarā ir piedzīvojusi Latvijā. Viņa ir ļoti pateicīga visiem ziedotājiem par doto iespēju."

Pateicoties ziedotājiem, bija iespēja samaksāt Vācijas klīnikai pirmo iemaksu un laicīgi veikt operācijas. Pirmā operācija ilga septiņas stundas. Pēc trīs nedēļām paredzēts uzsākt pirmo ķīmijterapijas kursu ar medikamentiem. "Latvijā ārsti Ivitai teica, ka nevarot palīdzēt izārstēties un operācija ir bezjēdzīga un nav iespējama, bet Vācijas ķirurgam Dr. med. Hornbacher no "Klinikum Ansbach" izdevās veikt operāciju, kuras rezultātā Ivitai nav vairs neviena audzēja," stāsta Didzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!