Foto: Privātais arhīvs
Ivitai Kupakai, kam līdzcilvēki saziedoja līdzekļus olnīcu vēža ārstēšanai ar medikamentiem un divu operāciju veikšanai Vācijā, ārsti ir izteikuši cerīgas prognozes slimības uzveikšanai. Lai to izdarītu, viņai jāturpina lietot medikamentus, kuru iegāde izmaksās 18 190 eiro. Tā kā valsts šos medikamentus nekompensē, Ivita lūdz sabiedrības atbalstu to iegādei.

Jau rakstījām, ka Ivitai vēzi atklāja 2012. gadā. Pēc operācijas un izieta ķīmijterapijas kursa slimība atgriezās. Iespējas to uzveikt ar Latvijā pieejamajiem līdzekļiem ir izsmeltas, tāpēc Ivita meklēja citus veidus, kā paildzināt savu dzīvi un laiku kopā ar mīļajiem. Viņas stāstu ir iespējams lasīt šeit.

"Pēdējās divas operācijas un ķīmijterapijas pirmais cikls bija šī gada septembrī Vācijā, Ansbahas klīnikā par Ziedot.lv saziedotiem līdzekļiem. Operācijas noritēja veiksmīgi, bez komplikācijām, un ārsti izteica cerīgas prognozes," raksta Ivita. Pēc operācijas ārsti viņai nozīmēja turpmāko ārstēšanos ar medikamentu palīdzību. To akceptēja arī ārsti Latvijā. Medikamentu iegādei Ivita lūdz sabiedrības atbalstu. Palīdzēt viņai ir iespējams šeit.

Foto: Privātais arhīvs

"Es diemžēl nevaru pati atļauties tik dārgas zāles iegadāties, jo mani ikmēneša ienākumi ir tikai invaliditātes pabalsts 100 eiro apmērā. Man jau ir bijuši trīs ārstēšanas kursi ar šīm zālēm, un analīzes jau šobrīd uzrāda labus rezultātus un ir normas robežās kā jebkuram veselam cilvēkam," viņa, raksta, "lai arī cik tas nebūtu smagi un sāpīgi, bet dzīve mani atkal ir nostādījusi situācijā, kad man ir nepieciešama ziedotāju palīdzība. Mīļie cilvēki, lūdzu, nepametiet mani un palīdziet. Es savukārt apsolos, neskatoties uz dažādiem šķēršļiem, saglabāt ticību brīnumam, un pārliecību, ka man vēl ir iespēja izārstēties, dzīvot un izaudzināt savu dēlu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!