Foto: Shutterstock

Pēc smagas cīņas ar acs melanomu mūžībā devusies Inese Ņikiforova, kuras ārstēšanai ziedoja līdzcilvēki, "Viņa" uzzināja "Ziedot.lv". Viņai bija nepieciešamas zāles, kurus sākotnējās izmaksas tika lēstas teju 100 000 eiro apmērā. Vēlāk gan zāļu cena tika samazināta uz pusi, un ar ziedotāju atbalstu Inese saņēma nepieciešamos medikamentus. Diemžēl ar to bija par maz, lai glābtu sievietes dzīvību.

"Pagājušajā trešdienā saņēmām ziņu no ģimenes un noslēdzām ziedojumu piesaisti," informē "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne. Viņa norāda, ka tikai dažas dienas pirms tam tika izplatīts atkārtots aicinājums sniegt atbalstu medikamentu iegādei. Pavisam Inesei tika saziedoti 21830,23 eiro, 19538,61 eiro izlietoja sešu zāļu kursu apmaksai, bet 1000 eiro – bēru izdevumu segšanai. Atlikušie 2191,62 eiro tiks novirzīti citiem onkoloģiskajiem pacientiem. Plašāka informācija par izdevumiem Ineses ārstēšanai ir pieejama šeit.

Jau rakstījām, ka Inese bija darbīga rīdziniece, kas 35 gadus bija nostrādājusi par pārdevēju. Viņa viena pati ir uzaudzinājusi divus bērnus un daudz laika veltīja rūpēm par mazbērniem. Melanomu acī atklāja, kad audzējs jau bija sasniedzis septiņu milimetru lielumu. Tas atradās aiz acs ābola tāpēc nebija tik viegli pamanāms. Tallinā slimību izdevās apturēt, bet pēc diviem gadiem tā atgriezās.

Lai cīnītos ar slimību, ārsti ieteica medikamentus, kuru izmaksas vienam gadam pārsniedza 100 000 eiro, bet valsts piešķirtais līdzfinansējums 14228,72 eiro apmērā izmaksas samazināja līdz 95 000 eiro. Neilgi pēc tam, kad tika uzsākta ziedojumu vākšana, valsts Inesei nepieciešamos medikamentus iekļāva kompensējamo zāļu sarakstā, bet bez maksas tie bija pieejami tikai ādas melanomas pacientiem. Jāteic, ka pozitīvu ziņu saņēma arī Inese, jo zāļu cena tika samazināta teju uz pusi, padarot ārstēšanu pieejamāku. Diemžēl Ineses dzīvību vienalga nebija iespējams glābt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!