Foto: Privātais arhīvs

Pirmdienas, 20. maija, vakarā mūžībā devusies Solvita Badūne, kuras ārstēšanai ziedoja līdzcilvēki, liecina Ziedot.lv publicētā informācija. Lai cīnītos ar vēzi, viņa jau bija devusies uz klīniku Izraēlā, bet Solvitu skāra sepses infekcija, ko izārstēt neizdevās.

Solvitas ārstēšanai līdzcilvēki bija saziedojuši vairāk nekā 13 000 eiro. Ziedot.lv informē, ka šie līdzekļi tiks izlietoti slimības izdevumu un repatriācijas izmaksu segšanai no Izraēlas uz Latviju.

Jau rakstījām, ka Solvita jau teju piecus gadus cīnījās par savu dzīvību. Sākotnēji viņai tika noteikta nepareiza diagnoze, kas būtiski ietekmēja ārstēšanas procesu. Slimība ar līdzcilvēku atbalstu vairākkārt tika nobremzēta, bet tā atkal atgriezās un galu galā Solvita smago cīņu zaudēja.

Pirms nepilniem pieciem gadiem jaunajai sievietei atklāja ļaundabīgu vairogdziedzera audzēju, kā arī metastāzes plaušās. Audzējs tika veiksmīgi izoperēts, nozīmēta joda terapija. Diemžēl divus gadus vēlāk Solvitas veselība strauji pasliktinājās. Sākās krampji, vājums, reiboņi. Kad viņa reiz darbā noģība un nokļuva slimnīcā, tika konstatēts, ka slimība bija atgriezusies ar metastāzēm galvā, acī, vēdera dobumā, kaulos. Solvita meklēja palīdzību ārpus Latvijas, kur speciālisti viņai uzstādīja citu diagnozi – plaušu vēzis.

Latvijas ārsti, izvērtējot Izraēlā veiktos izmeklējumus, konsīlija slēdzienā apstiprināja Izraēlā noteikto diagnozi un ārstēšanu. Ar līdzcilvēku atbalstu slimību izdevās vairākkārt nobremzēt, bet tā atkal atgriezās un Solvita jau bija devusies uz Izraēlu, lai atsāktu ārstēšanos, bet šoreiz slimība izrādījās stiprāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!