Foto: Privātais arhīvs
Odrija Buka, kas slimo ar ļoti retu vēža formu – neiroblastomu – un kas lūdza sabiedrības atbalstu ārstēšanai ārpus Latvijas, devusies uz Spāniju, liecina viņas "Facebook" kontā ievietotā informācija.

Sestdien, 6. janvārī, Odrija kopā ar līdzbraucējiem devās ceļā. Ņemot vērā Odrijas veselības stāvokli, bija nepieciešams specializēts transports, kurā viņa var atrasties guļus stāvoklī. Video, ko ievietojusi Odrija, viņa stāsta, ka pirmā pietura paredzēta Varšavā. Savukārt viņas mamma savā "Facebook" kontā norādījusi, ka trešdien, 10. janvārī, viņa kopā ar meitu jau ir ieradusies Madridē, kur Odrijai paredzēta ārstēšana.

Jau rakstījām, ka ārstēšana ārpus Latvijas nepieciešama, jo iespējas palīdzēt mūsu valstī ir izsmeltas. Odrija ir izgājusi 18 ķīmijterapijas kursus, un viņai ir veikta operācija, kas audzēju nobremzēja tikai uz laiku. Madridē, uz kurieni dodas Odrija, notiek pētījumi retu audzēju ārstēšanā. Viņa cer, ka tajos varēs piedalīties. To laikā pati ārstēšana ir bez maksas, bet analīžu veikšana un citi saistītie izdevumi ir jāsedz pašiem. Odrijas aprēķini liecina, ka sākotnēji būs nepieciešami vismaz 30 000 eiro.

Ņemot vērā, ka Odrijas ģimene apmaksāja viņas ārstēšanu Latvijā vairāku tūkstošu eiro apmērā un līdzekļu palīdzības saņemšanai citur viņai nebija, tika lūgts sabiedrības atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!