Foto: Publicitātes foto

Producente Elvīra Erlecka ilgus gadus darbojas kolorītos un spilgtos šovbiznesa projektos. Cilvēks, kas radis palīdzēt citiem, nu nonācis situācijā, kad jālūdz palīdzība sev – pirms pusotra gada viņai tika noteikta diagnosticēta kancerosarkoma. Latvijas mediķi vairs neņemas ārstēt, Izraēlā – piedāvā eksperimentālo ārstēšanu. Šī ir iespēja palīdzēt Elvīrai, bet, ja paveiksies – nākotnē arī daudziem citiem.

Latvijā pirmo operāciju Elvīrai veica pazīstamais ķirurgs-onkologs Androniks Mitiļdžans – prognozes bija labas, tomēr mēnesi vēlāk notika recidīvs. Sākās moku ceļš, kas atņēma pēdējos spēkus: pērn decembrī viņa pārcieta 17 apstarošanas. 2020. gada janvārī analīzes bija labas, tomēr atlika vien nopriecāties, kā martā – atkal recidīvs. Turpmākā ārstēšana bija neveiksmīga. Tika nolemts, ka turpmākā ķīmijterapija un apstarošana būs neefektīva un bīstama.

Novembrī Elvīra pameta Onkoloģijas centru, rokās turot konsīlija lēmumu: viss ir izmēģināts, vairāk palīdzēt nevaram, nosūtām uz paliatīvo ārstēšanu. "Man teica: "Dzīvojiet, kamēr dzīvojas, jūsu slimība nav ārstējama,"" stāsta Elvīra.

Nevar aprakstīt, kā jūtas cilvēks, kuram pateikts tāds spriedums. Tomēr Elvīra nepadevās. Viņai raksturs neļauj sēdēt un raudāt. Jo īpaši tādēļ, ka ir tuvinieki, kam viņa ir ļoti vajadzīga: mamma, kam pavasarī būs 80 gadu, mīļā meita un divi mazbērni. Mazmeitiņai Annai Marijai aprīlī tiks svinēta ceturtā dzimšanas diena, bet mazulītim Bogdanam nav vēl pat gadiņš. Tāpēc izmisumam nav vietas.

Elvīra sāka pētīt ārvalstu klīniku piedāvājumus. Ar Izraēlā dzīvojošu draugu palīdzību sazinājās ar turienes speciālistiem, nosūtīja savus dokumentus uz vairākiem medicīnas centriem. Viena no vadošajām klīnikām Telavivā – "Sheba", kas ik gadu apkalpo ap miljons pacientu, viņai piedāvāja iesaistīties eksperimentālā programmā, kas vērsta uz analoģisku problēmu padziļinātu izpēti un ārstēšanu. Šī ir Elvīras iespēja. Jautājums vien par cenu. Maksa par šo programmu – 21 620 ASV dolāru. Šādas naudas Elvīrai nav.

No "A-Eiropas" līdz pirātiem un nāvīgam trikam


Elvīra ir sabiedriska un dzīvespriecīga. Pēc izglītības – ekonomiste, kas astoņus gadus Baltijas Starptautiskajā akadēmijā lasīja lekcijas tūrisma un viesnīcu biznesa vadībā. Viņai bija arī savs bizness – konditoreja. Bija laiks, kad tajā cepa kūkas festivāla "Baltijas pērle" dalībniekiem, kā arī daļu produkcijas atdeva baznīcai, lai izdala trūkumcietējiem.

Vēlāk liktenis Elvīru saveda ar grupu "A-Eiropa" – 2003. gadā viņi sāka sadarboties: filmēja video klipus, rīkoja koncertus, prezentācijas. Vēlāk sekoja arī citi projekti: Elizabetes un Roberto duets, kā arī starptautiskais projekts "Pirates of the Sea", kas, Elvīras aprūpēti, divreiz piedalījās "Eirovīzijas" dziesmu konkursā.

2017. gadā Itālijas televīzija uzaicināja Elvīru projektā "The Coach" – kolorītā sieviete bija gan trenere, gan piedalījās Latvijas dalībnieku atlasē – gatavoja priekšnesumus un trenēja dejotājus. Pavisam nesen uzsākts darbs pie interesanta kino projekta "Nāvīgs triks". Divu mēnešu laikā nofilmētas astoņas sērijas, projekts gan vēl pie skatītājiem nav nonācis.

“Man vienmēr ir paticis darīt ko jaunu, atklāt jaunus apvāršņus sev un citiem. Man patīk justies vajadzīgai, noderīgai. Tāpēc, ja man vajadzētu sev ko novēlēt jaunajā gadā, izņemot veselību, es novēlētu jaunus projektus,” smaida Elvīra. Viņa nešaubās, ka spēs uzvarēt ļauno slimību.

Elvīra ir pareizticīgā, viņa periodiski dodas uz nedēļu uz Pjuhticas klosteri, lai kalpotu par klostera māsu, kā arī daudz lasa pareizticīgo garīgo literatūru. Kad Elvīrai tika palūgts atcerēties mīļoto citātu vai aforismu, kas palīdz viņai grūtos brīžos, viņa, mirkli padomājot, atsūtīja mums lūgšanu “Priecājies, Dieva dzemdētāja Jaunava”, piebilstot: “Tie man šodien ir galvenie vārdi.”

Kā palīdzēt Elvīrai?


Maksa par piedalīšanos speciālajā slimības izpētes programmā Izraēlas medicīnas centrā “Sheba” – 21 620 ASV dolāru. Šī programma dod cerību uzvarēt smago slimību.

Ziedojumu tālrunis 90006384 darbosies Elvīras atbalstam visu nedēļu. Maksa par zvanu – 1,42 eiro.

Labdarības fonds "BeOpen" ir atvēris Elvīrai Erleckai ziedojumu kontu.

Labdarības fonds "BeOpen"
Reģistrācijas nr. 50008218201
Konta nr. LV59 CBBR 1123 2155 000 10
Bankas SWIFT kods: CBBRLV22
Ziedojuma mērķis – Zaļā lampa. Palīdzība Elvīrai Erleckai

No ziedojumiem netiek ieturēti nekādi procenti vai komisijas maksas, visa ziedotā summa tiks pārskaitīta klīnikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!