Foto: Privātā arhīva foto

Jaunā LNT raidījuma "Košākai dzīvei" vadītāja, dziedošā aktrise Vita Baļčunaite vienmēr ir smaidīga un labā noskaņojumā. Lai gan laiks aiz loga kļūst aizvien drēgnāks un apkārt sāk klejot saaukstēšanās vīrusi, viņa par to nebēdā. "Neatminos, kad pēdējo reizi esmu bijusi saaukstējusies," viņa smaidot saka. Vita portālam Rutks.lv atklāj, kā uztur sevi labā noskaņojumā un formā un pasargā no saaukstēšanās.

Svarīgi labi izgulēties un neaizmirst cimdiņus

Iespēju robežās vienmēr cenšos izgulēties. Pirms miega izvēdinu telpas. Svaigs gaiss, manuprāt, ir ļoti būtisks veselīga miega priekšnoteikums.

Dodoties laukā, man vienmēr līdzi ir gan cimdi, gan šalle. Un būtiski, lai kājām ir silti.

Sasveicinās ar katru jaunu dienu vingrojot

Svaigs gaiss, pastaigas pie dabas un sportiskas aktivitātes palīdz uzturēt ķermeni un prātu fiziskā tonusā. Apmeklēju gan sporta klubu, gan baseinu. To daru pēc iespējām un sajūtām. Ja nesanāk laika aizstaigāt līdz sporta klubam, pavingroju mājās. Katru rītu sāku ar nelielu rīta rosmi, sasveicināšanos ar jaunu dienu, pateicību.

Katru dienu izpildu vingrojumus, ko dēvē par "Pieciem tibetiešiem". Tos droši vien parasti izpilda jaunas dienas sākumā, taču es improvizēju un dažkārt tos veicu pirms miega. Vienmēr cenšos ieklausīties savās sajūtās.

Foto: Privātā arhīva foto

Jau sen nelietoju sintētiskās zāles. Mans vitamīnu avots ir pozitīvas emocijas, augļi, dārzeņi, rieksti. Pēc sajūtām ik pa laikam dzeru citrondzērienu vai ūdeni ar sodu.

Mikrobiem un vīrusiem tīkama ir skāba ķermeņa iekšvide, bet citrons un sodas ūdens šo vidi padara sārmainu. (To, vai produkts uzskatāms par skābu vai sārmainu, nenosaka tā garša, piemēram, skābs citrons veido sārmainu vidi.)

Citrondzērienu pagatavoju, iespiežot svaigu citrona sulu glāzē ar dzeramo ūdeni. Dzeru caur salmiņu, lai saudzētu zobu emalju.

Sodas ūdeni arī pagatavot ir pavisam vienkārši. Glāzē ar dzeramo ūdeni iemaisu trešdaļu tējkarotes dzeramās sodas un gatavs. Iesaku lielāku daudzumu sodu glāzē nelikt, jo liels sodas daudzums var nodarīt pāri kuņģim.

Problēmu nav, ir tikai uzdevumi

Gan satraukumi, gan pārpūle ķermeņa iekšvidē vairo skābumu. Tādēļ, ja cilvēks ik katrā lietā mēģina saskatīt pamatojumu, atbildēt uz jautājumu "kāpēc", citiem vārdiem, tā saucamo problēmu neuztver kā problēmu, bet gan kā uzdevumu, kas jāatrisina, tad arī veidojas veselīgāka attieksme pret dzīvi kopumā un organismā izveidojas imunitāte pret slimībām. Jo esība norit harmoniski un saskaņoti ar tā dēvētajiem Visuma likumiem.

Jo vairāk cilvēks priecājas par dzīvi un esību, jo veselīgāks ir gan viņa gars, gan viņa dvēseles mājoklis – ķermenis.

Tātad varētu sacīt, ka attieksme nosaka gan mūsu pašsajūtu, gan virzību kopumā. Mēs visi gan tikai mācāmies. Un katram savas lietas apgūstamas. Un lieliski šai procesā mācēt prast pasmaidīt pašam par sevi!

Foto: Privātā arhīva foto

Veselīgs humors, tas ir, spēja priecāties esību, par apkārtējiem cilvēkiem, par citu panākumiem, par sevi, kā arī spēja pasmaidīt pašam par sevi, manuprāt, ir lielisks C vitamīna avots!

Prasmei pasmaidīt pašam par sevi, ne tik daudz par citiem, tādējādi visu notiekošo uztverot vieglāk un ar patiku, manuprāt, vajadzētu būt veselīgas ēdienkartes pamatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!