Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā iedzīvotāju lielo interesi un atsaucību par sportiskajām aktivitātēm brīvā dabā, Rīgas domes Labklājības departaments aicina rīdziniekus arī šogad apmeklēt brīvdabas trenažieru zāles, kas ir atvērtas 24 stundas diennaktī, un darboties tajās var bez maksas.

Ilgstoši pētījumi apliecina, ka regulāras sportiskas aktivitātes ārpus telpām uzlabo fizisko un garīgo veselību, samazinot spriedzi, stresu un dodot papildu enerģiju.

Turklāt iespējams arī piedalīties sertificēta fitnesa trenera vadītās nodarbībās. Treneris parādīs, ko un kā var veikt, darbojoties brīvdabas trenažieros, tā gūstot prieku un lielāku efektivitāti savai veselībai.

2015. gadā vairāk nekā 250 rīdzinieki izmantoja iespēju 20 nodarbībās darboties brīvdabas trenažieros, stāsta Lita Brice, Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja. Šogad Labklājības departaments sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju divās brīvdabas trenažieru zālēs organizēs nodarbības. Nodarbības norisināsies katru pirmdienu Māras dīķa parka teritorijā (Āgenskalns) un katru trešdienu Rīgas Klasiskās ģimnāzijas sporta stadionā (Purvciema iela 38) laika periodā no 25. jūlija līdz pat 28. septembrim. Nodarbību norises laiks - no pulksten 19 līdz 20.

Nodarbības varot piedalīties ikviens – neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības. Nodarbību laikā visiem dalībniekiem tiks skaidrots treniņa process, izmantojot brīvdabas trenažierus (tiks rādīti un mācīti iesildīšanās vingrinājumi, pamatdaļas un atsildīšanās vingrinājumi), kā arī tas, kā pareizi aprēķināt sirdsdarbību treniņa laikā, kā pareizi izpildīt spēka vingrinājumus un apļveida treniņa vingrinājumus u.c.

Nepieciešams tikai gribasspēks un ērts apģērbs, lai savam ķermenim ļautu sportisku brīvību un sekmētu fizisko izturību un uzlabotu veselību.

Nodarbību grafiks:

Pirmdienās, Māras dīķu parka teritorijā (Āgenskalns) pie brīvdabas trenažieriem no pulksten 19 – 20:

25. jūlijs
01.,08.,15.,22.,29. augusts
05.,12.,19.,26. septembris

Trešdienās Rīgas Klasiskās Ģimnāzijas sporta stadions (Purvciema iela 38) pie brīvdabas trenažieriem no pulksten 19 – 20:

27. jūlijs
03.,10.,17.,24.,31. augusts
07.,14.,21.,28. septembris

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!