Foto: LETA

Arī šogad notiks trīs jau tradicionālie Nike pasākumi Rīgā - Nike Training Day, Sieviešu skrējiens un Nike Riga Run skrējiens, informēja pasākumu organizatori Baltic Events.

"Pasākumus organizējam jau piecus gadus un ik gadu to kalendārs paplašinās. Šogad sezonu atklāsim ar iespaidīgu fitnesa pasākumu Arēnā Rīga jau šajā nedēļas nogalē, 14.februārī. Nike Training Day ietvaros treneri no Baltijas, Krievijas, Somijas un Vācijas dalībniekiem piedāvās vispusīgas nodarbības sešu stundu garumā. Ar šo pasākumu iekustināsim arī jauno skriešanas sezonu, jo jau drīzumā sāksies gatavošanās Sieviešu skrējienam, kas notiks 1. maijā. Vispirms ar treniņiem sporta klubos un tiklīdz būs atbilstoši laika apstākļi sāksies arī bezmaksas treniņi Mežaparkā. Maijā tos nomainīs gatavošanās sporta labdarības pasākumam Nike Riga Run, kas notiks 13.septembrī Mežaparkā," ar sezonas kalendāru iepazīstināja rīkotāju biedrības Baltic Events valdes loceklis Sandijs Pinkulis.

Sestdien Arēnā Rīga nodarbību uz lielās skatuves vadīs arī Nike Training Club meistartrenere no Igaunijas Sandra Raju, kura septiņu gadus bijusi menedžere un viena no trenerēm Baltijā labākajai karsējmeiteņu komandai - TTÜ Tantsutüdrukud. "Es pasākumā vadīšu Nike Training Club nodarbību, kas atklās pasākuma programmu. NTC nodarbība palīdz nostiprināt kardiovaskulāro sistēmu, attīstīt spēku, koordināciju un līdzsvaru. Tā ir pasaules vadošo treneru radīta fitnesa nodarbība sievietēm, kurā tiek aptvertas visas muskuļu grupas. NTC sniedz iespēju trenēties kā profesionālim un pielietot metodiku, ko izmanto un pilnveido tādas pasaules līmeņa sporta zvaigznes, kā Serena Viljamsa, Marija Šarapova, Aleksa Morgana, Pola Redklifa un citas," Sandra Raju sola, ka apmeklētāji būs gandarīti par piedzīvoto.

Līdz ar kalendāra izziņošanu, atklāts arī pirmās Sieviešu skrējiena 2015 vēstneses vārds. Tā ir šķēpmetēja, olimpiete Madara Palameika, kura pērnvasar divas reizes laboja Latvijas rekordu šķēpmešanā. Viņa cer, ka vēstneses lomā ne vien labi pavadīs laiku, bet arī varēs dalīties sportošanas pieredzē: "Es piekritu kļūt par vēstnesi, lai iedvesmotu arī citas sievietes uzsākt sportot un attīstīt sevi. Skriešana nav mana ikdiena, tādēļ arī man septiņi kilometri būs izaicinājums, kuru esmu labprāt pieņēmusi un domāju, ka ar treniņu palīdzību lieliski sagatavošos startam."

Baltic Events rīkoto pasākumu mērķis ir mudināt cilvēkus piekopt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!