Foto: Shutterstock
Sestdien, 29.augustā, jau trešo reizi notiks Baltijas Baso pēdu ultramaratons, dalībniekiem piedāvājot trīs distances - 53 kilometru, 34 kilometru un 11 kilometru garumā gar Baltijas jūras krastu posmā no Mazirbes līdz Rojai, informēja Latvijas Baskāju skriešanas biedrībā.

Rīkotāji vēlas pievērst uzmanību dabiskai, veselīgai sportošanai un fiziskām aktivitātēm dabā. Skriešanai basām pēdām ir īpaša nozīme veselīga dzīvesveida uzturēšanā – tā tiek uzskatīta par vismazāk traumatisko, turklāt arī par visdabiskāko, visekonomiskāko un videi draudzīgāko skriešanas veidu, ir pārliecināta biedrība.

"Sacensībās ir aicināti piedalīties arī visi tie, kas vēl nav gatavi sacensību distanci veikt basām pēdām, piedaloties skrējienā sev ērtos apavos. Tomēr skrējēji, kas distanci veiks basām pēdām, tiks vērtēti atsevišķā kategorijā," uzsver biedrība.

Ar katru gadu dalībnieku skaits turpina pieaugt.

Pieteikties skrējienam ir iespējams līdz 28. augustam.

Plašāka informācija par sacensībām, kā arī sacensību nolikums un pieteikuma forma ir atrodama mājaslapā: bbultramarathon.com. Tāpar papildu informācija atrodama pasākuma pasākuma Facebook.

Latvijas Baskāju skriešanas biedrība dibināta 2012. gada aprīlī ar mērķi popularizēt baskāju dzīvesveidu Latvijā, informēt sabiedrību par veselīgu dzīvesveidu, kas saistīts ar dabisku sportošanu, veicināt veselīga dzīvesveida īstenošanu plašākā sabiedrībā un kopīgiem spēkiem paplašināt baskāju skriešanas kustību. Šobrīd biedrība apvieno 82 basās skriešanas entuziastus, kas piedalās skriešanas sacensībās gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!