Foto: PantherMedia/Scanpix

Visās "Euroaptiekās", sākot no 11. aprīļa, pie farmaceitiem varēs saņemt konsultācijas par to, kā sagatavoties skriešanas sezonas uzsākšanai un kā skriet gudri un pareizi, nekaitējot savai veselībai, informēja aptieku tīkla pārstāve Kristīne Jučkoviča.

"Mūsu farmaceiti gan paši ir aktīvi skrējēji, gan aicinām to darīt citus, aptiekās sniedzot īpašas konsultācijas par pareizu skriešanas uzsākšanu," stāsta Evita Birzniece, "Euroaptiekas" Pārdošanas un mārketinga departamenta direktore.

Konsultācijas ikvienam pieejamas bez maksas. Visi aptieku farmaceiti varēšot sniegt padomus par pareizu skriešanu.

Veselība ir vērtība katram cilvēkam, ģimenei un visai sabiedrībai kopumā. Vislabākais veids, kā saglabāt labu veselību, ir nodarboties ar piemērotām fiziskajām aktivitātēm. Pēdējos gados Latvijā ļoti populāra kļuvusi skriešana, taču tikai retais zina, kā skriet pareizi un gudri, nekaitējot savam organismam, kā no skriešanas gūt gandarījumu un kāroto rezultātu – labu veselību un fizisko formu.

Lai uzsāktu skriešanu, nepietiek ar to vien, ka pieņemts lēmums: šogad es skriešu. Vajadzīga arī iepriekšēja sagatavošanās. Lai sagatavotos skrējienam, jāzina, kas nepieciešams organismam (piemēram, sirdij un locītavām), jābūt pareizam apģērbam un apaviem.

Arī portālā Rutks.lv bijušas vairākas publikācijas par pareizu skriešanu. Piemēram, šeit vari lasīt fizioterapeita Didža Rozenberga rakstu par to, kā sagatavoties skriešanai un skriet pareizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!