Foto: PantherMedia/Scanpix

Bioloģiski aktīvo vielu komplekss, kas atrodams avenēs un piešķir tām rubīnsarkano krāsu, sargā pret intensīva treniņa laikā izraisītiem muskuļu bojājumiem un samazina to sāpīgumu, ziņo portāls express.com.uk.

Treniņu negatīvā ietekme

Vasarā, kad saprotam, ka neesam gatavas pludmales sezonai, sākotnēji iestājas neliela panika, kas pēc tam tiek aizstāta ar intensīviem un sasteigtiem treniņiem, lai paspētu iegūt vēlamo formu.

Lai arī sportošana sadedzina liekās kalorijas, vingrošanas laikā tiek atbrīvoti brīvie radikāļi - molekulas, kas bojā šūnu membrānas un atstāj kaitīgu ietekmi uz muskuļiem, kā rezultātā nākošajā dienā pēc sportošanas muskuļi ir stīvi, sāp, un ir grūtāk sasniegt vēlamos rezultātus.

Tāpat brīvie radikāļi nelabvēlīgi iedarbojas uz kolagēnu un ādas tauku jeb lipīdu barjeru, padarot ādu nogurušu un veidojot grumbas.

Atgūsti spēku, ēdot avenes

Lai sasniegtu labākus sportošanas rezultātus, samazinātu muskuļiem nodarītos bojājumus un nodrošinātu, ka āda izskatās starojoša, pēc treniņa ēd avenes. Rubīnsarkanās ogas ir bagātinātas ar antioksidantiem un pretiekaisuma komponentiem, kas pāatrina muskuļu atveseļošanos un samazina muskuļu sāpīgumu nākamajā dienā pēc intensīvā treniņa.

Avenes ir dabīgs un spēcīgs veselību veicinošu komponentu avots, kas ļauj ātri atkopties pēc treniņa, jo izvada brīvos radikāļus no organisma.

Ogu vietā, protams, var lietot uztura bagātinātājus, kuru sastāvā ir antioksidanti, taču rezultāts nebūs ne tuvu tik labs un veselībai draudzīgs, kā tad, ja pēc treniņa ēdīsi svaigas, veselas avenes vai pievienosi tās graudu muslim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!