Foto: Publicitātes foto

Bodibildings ir strauji iekarojis vietu arī sieviešu pasaulē, un sporta zālē aizvien vairāk ir redzamas daiļā dzimuma pārstāves ar trenētiem augumiem. Trenēti augumi ir mūsdienu aizraušanās. Kā atšķiras vīriešu un sieviešu bodibildings, stāsta pasaules bodibildinga čempione Anita Pužule sarunu šovā "Starp mums runājot".

Bodibildingā jeb kultūrismā liela nozīme esot pareizam uzturam. Anita Pužule stāsta, ka svarīgi ir ievērot porciju lielumu un ēšanas biežumu. Porcijām ir jābūt nelielām, bet jāēd ir bieži – sešas reizes dienā, vīriešiem – pat desmit reizes. Pužule stāsta, ka organisms ir jāpieradina pie biežām ēdienreizēm, lai spētu pārtiku labi pārstrādāt. "Mazās saujiņas uzlabo metabolismu," apgalvo Anita.

Vaicāta, vai kultūriste nejūtas pārāk vīrišķīga, viņa atbild noliedzoši un uzsver, ka muskuļu reljefs nav tikai vīriešu darīšana. "Tā ir gaumes lieta. Šobrīd fitness ir modē, un nevienu nepārsteidz muskuļotas sievietes. Tā ir estētiska lieta, un katram ir individuāls priekšstats, kas ir skaisti un kas nē," pārliecinoša Anita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!