Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka daudzas sievietes sporto ne tikai, lai labi justos, bet arī lieliski izskatītos. Viens no daudzu sporta zāles apmeklētāju sapņiem ir formīga un stingra sēžamvieta. Lai to iegūtu, parasti tiek izpildīti izklupieni un ietupieni ceļos. Piedāvājam iepazīties ar vienkāršu triku, kas pietupienus padarīs daudz efektīvākus.

Lai vingrojums būtu efektīvs un nestu cerēto rezultātu, ir ļoti svarīgi to izpildīt pareizi, uzsver "Women's Health". Izpildīt dziļus pietupienus, vienlaikus saglabājot pareizu pozīciju, var būt sarežģīti. Ja vēlies sasniegt labākus rezultātus, pietupienu laikā izmanto apaļo vai aplī sasietu vingrošanas gumiju, kas aplikta ap ikriem. Lai vingrojums būtu sarežģītāks, apliec gumiju ap ciskām virs ceļiem.

Atceries, ka, izpildot pietupienus, ceļiem ir jāatrodas virs potītēm un ir jāseko līdzi, lai tie neizvirzītos uz priekšu. Ja ceļi atrodas tālāk nekā tavi pirkstgali, vingrojums nenesīs gaidīto rezultātu. Vingrojuma laikā pietupies, noturi pozu dažas sekundes un atgriezies sākuma pozīcijā ar taisnām kājām. Ja, stāvot kājās, uz pāris sekundēm sasprindzināsi sēžas muskuļus, vingrojums būs vēl efektīvāks. Pietupienu skaits ir atkarīgs no tavas ikdienas treniņu programmas: vienkārši aizstāj parastos pietupienus ar šo, nedaudz pārveidoto, versiju.

Foto: Shutterstock

Arī fitnesa trenere Eva Dzelme uzsver, ka, trenējot sēžas muskulatūru, pats svarīgākais ir pareiza tehnika. Viņa arī norāda, ka pietupienu laikā svaram ir jābūt pārnestam uz aizmuguri. Ievērojot šos noteikumus (ceļi nedrīkst būt izvirzīti uz priekšu un svaram jābūt pārnestam uz aizmuguri), sēžas muskuļus var trenēt arī ikdienišķu aktivitāšu laikā, piemēram, kāpjot pa kāpnēm.

Vairāk par to, kādi ir pamatnosacījumi jāievēro, lai iegūtu skaistu un tvirtu sēžamvietu, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!