Foto: Shutterstock
Ja esi veikusi vairāk pietupienu un izklupienu nekā spēj saskaitīt, tomēr augšstilbi nepaliek ne slaidāki, ne tvirtāki, ļoti iespējams, pieļauj kādu no izplatītākajām iesācēju kļūdām, kas kavē rezultātu gūšanu un pat kaitē tavai veselībai. Protams, pastāv iespējamība, ka kārotās aprises neļauj iegūt ģenētika, taču, kā uzsver fitnesa treneri un uztura speciālisti, visticamāk, progress kavējas turpinājumā minēto iemeslu, kas apkopoti arī portālā prevention.com, dēļ.

Maldīgi pieņēmumi

Tavu augšstilbu izskats nemainīsies pēc trīs treniņiem un nedēļu ilgas kaloriju skaitīšanas. Muskuļi veidojas lēni, tāpēc apbruņojies ar pacietību – ja trenējies vidēji trīs reizes nedēļā, veicot spēka vingrojumus – pirmās izmaiņas kāju muskulatūrā un apkārtmēros pamanīsi pēc aptuveni četrām līdz sešām nedēļām.

Nepareizs uzturs

Lai mainītu auguma izskatu, tev vislielākā uzmanība ir jāpievērš tieši uzturam. Ja vien tās nav olbaltumvielas, dārzeņi, augļi, labajām taukvielām bagāti vai pilngraudu produkti, neēd tos! Tāpat atceries, ka tieši pietiekams olbaltumvielu daudzums ir vitāli svarīgs muskuļu masas iegūšanā!

Nepietiekama kardio slodze

Ja trenē ķermeņa apakšdaļu trīs reizes nedēļā, bet tik un tā neredzi uzlabojumus, pievieno savām sportiskajām aktivitātēm arī kardio slodzi! Skrien, brauc ar velosipēdi, kāp pa kāpnēm un staigā! Tas paātrinās tavu vielmaiņu un veicinās lieko tauku degšanu.

Nepareizi vingrojumi

Ja vēlies mazināt augšstilbu apkārtmēru, padarīt tos tvirtākus un atbrīvoties no celulīta, vērtīgākais vingrojums būs izklupieni pulksteņrādītāja virzienā (YouTube arhīvos tos atradīsi, meklējot pēc atslēgas vārda "Clockwork lunges"). Šis vingrojums nodarbina teju visas kāju muskulatūras grupas un lieliski tās nostiprina.

Tāpat atceries, ka ir vitāli svarīgi trenēt gan augšstilbu ārējos, gan iekšējos muskuļus! Pretējā gadījumā nevienmērīga slodze un muskuļu izturība var veicināt traumu rašanos, pirmkārt, ciešot tieši ceļgalu locītavām.

Tu nestrādā ar svariem

Ja patiešām vēlies mainīt savu augšstilbu izskatu un attīstīt kāju muskulatūru, periodiski palielini slodzi, ar ko strādā. Veicot pietupienus, izmanto arī svaru stieni, kas ievērojami paātrinās tavu progresu un ļaus ātrāk priecāties par rezultātiem.

Nepiemērota slodze

Strādājot pie ķermeņa izskata, jāatceras, ka liela nozīme ir ne tikai regulārai fiziskai slodzei, bet arī tās veidam. Ja tev ir tievas kājas, izvairies no garo distanču skriešanas, kas kājas padarīs vēl slaidākas, noārdot muskuļu šūnas. Savukārt, ja kājas jau tā ir pilnīgas, rūpīgi izvēlies spēka vingrojumos izmantotā svaru lielumu – jo smagāki tie būs, jo redzamākus muskuļus iegūsi.

Lai novērstu nevēlamas muskulatūras veidošanos vai, tieši otrādi, muskuļu masas zušanu, izvēlies pārbaudītas vērtības - izklupienus un pietupienus - kā arī neaizmirsti par kardio slodzi un periodiskiem spēka vingrojumu kompleksiem, izmantojot svarus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!