Foto: Shutterstock
Dzīvojot ierasto ikdienas dzīvi, liela daļa mūsu enerģijas tiek novirzīta šķietami obligātiem pienākumiem, patiesajām dzīves baudām un mazajām laimītēm nez kāpēc tiekot noliktām malā, lai tās "pagaidītu piemērotāku brīdi". Gluži nemanot, šāda attieksme pret sevi, ikdienu un līdzcilvēkiem var iezagties arī partnerattiecībās, kad mīļotā iepriecināšanu vai īpašu mirkļu radīšanu atkal un atkal atliekam uz vēlāku laiku.

Tā rezultātā attiecībās var rasties savstarpēja attālināšanās, kas kļūst par iemeslu jau nopietnākām un ne vienmēr viegli risināmām problēmām, stāsta Tonija Koulmena (Toni Coleman), psihoterapeite, attiecību konsultante un starptautiski atzītu zinātnisku publikāciju autore.

Ekspertes viedokli papildina arī laulību konsultante un grāmatas Blueprint for a Lasting Marriage autore Leslija Dorsa (Lesli Doares), atklājot, ka ikdienas rutīnas radīto pelēcību attiecībās ir iespējams mazināt, cenšoties apzināti atkal satuvināties ar savu otro pusīti un tā ilgtermiņā atgūstot zudušo dzirksti.

Gadījumā, ja šobrīd attopies posmā, kad attiecības šķiet uzņēmušas pašas savu gaitu, mazinoties tik vajadzīgajai harmonijas un laimes sajūtai, kā arī kaislei, iepazīsties ar speciālistu ieteikumiem, kā ar dažiem vienkāršiem paņēmieniem situāciju uzlabot! Tāpat iedvesmu sniegs arī Viņa.lv lasītāju ieteikumi, kas balstīti pašu pieredzē.

Randiņš divatā vai kopā ar kādu citu pāri

"Ar savu līgavaini kopā esam četrus gadus. Aizvadītajos Ziemassvētkos saderinājāmies. Lai gan ikdienā daudz laika pavadām katrs savās lietās – darbā, studijās un vaļaspriekos – vismaz reizi nedēļā sarīkojam romantiskas vakariņas vai darām kaut ko tikai divatā. Tā var būt kaut šļūkšana pa kalniņu vakarā pēc darba – galvenais ir baudīt mirkli un apzināti nedomāt par ikdienas lietām, par tām arī nerunājot," savu attiecības laimes formulu atklāj Ilze, 25 gadi.

Lai arī cik noguruši jūs nebūtu pēc darba nedēļas un ar ģimenes pienākumiem aizņemti brīvdienās, veltiet nedēļā vismaz vienu vakaru romantiska randiņa izbaudīšanai! Varat būt divatā vai pavadīt laiku kopā ar, piemēram, labāko draugu pāri, taču svarīga ir aizmiršanās no ikdienas rūpēm un pienākumiem, patiešām izbaudot vienam otra sabiedrību. Tas sniegs atelpu no ikdienas, ļaus vienam uz otru palūkoties no mazliet cita skatpunkta un neļaus izgaist tik netveramajai, tomēr vajadzīgajai romantikai.

Došanās izbraukumā

Foto: Shutterstock

Ļaušanās kaislībām


Foto: Shutterstock

Attiecību apņemšanās jaunajam gadam


Foto: Shutterstock

Vismaz viena laba frāze dienā


Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!