Foto: Publicitātes foto
Teju 200 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas pagājušo svētdien, 4.maijā, piedalījās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas organizētajā IFBB Latvijas čempionātā un Baltic Match turnīrā bodibildingā, fitnesā, bodifitnesā, bikini fitnesā un "mens physique". Pasākums tradicionāli norisinājās Studio 69 koncerta zālē. Čempionāta ietvaros varēja redzēt ne tikai bērnu, jauniešu, junioru un pieaugušo kategorijas fitnesa un bodibildinga sporta veidos, bet arī federācijas organizētā projekta "Miss Bikini Fitness 2014" finālu, informē tā organizatori.

Pasākumu atklāja bērnu un jauniešu fitnesa sacensības, kurās sacentās 24 meitenes no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas piecās vecuma kategorijās. Sarežģīti fitnesa, lokanības un spēka elementi, krāšņi tērpi un mūzika – tas viss sastāda sportistes 90 sekunžu garo izvēles programmu, kurai meitenes cītīgi gatavojās. Otrajā ķermeņa proporciju raundā sportistes sacentās grupās.

Tāpat pasākumā startēja arī sportistes sieviešu junioru fitnesa kategorijā, kurā uzvarēja Arina Folkmane un Kristīne Haritonova, savukārt bodifitnesa disciplīnā sportistes sacentās par labākās titulu divos ķermeņa salīdzināšanas raundos. Šajā kategorijā zelta godalgu ieguva lietuviete Sonata Ilijonskiene. 

Bikini fitness junioriem zelta godalogtā vieta – lietuvietei Anetei Možeiko, bet junioru bodibildinga disciplīnā dominēja sportists no Krievijas - Antons Golovachs. Bodibildingā pirmo vietu savukārt izcīnīja sportists no Latvijas – Aivars Visockis, aiz sevis atstājot tādus sportistus kā Eduards Ševčenko (Latvija) un Tomas Zube (Lietuva)

Nav noslēpums, ka čempionāta galvenā intriga bija pasākuma ietvaros notikušais IFBB Latvija "Miss Bikini Fitness 2014" projekta fināls. Projekts iesākās 23. februārī, kad 21 meitene izaicināja sevi un pievienojās desmit nedēļu ilgai treniņu, diētas un bikini sacensību sagatavošanas programmai Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas sporta speciālistu vadībā, lai 4. maijā izietu uz skatuves nominācijā "Miss Bikini Fitness 2014" divās kategorijās - līdz 30 gadu vecumam un kategorijā bikini fitness + 30 gadi. 

Kā uzsver organizatori, sacensības izvērtās par lielisku sportisko šovu kā skatītājiem, tā arī pašām dalībniecēm. "Meitenes bija ļoti atraisītas, plastiskas, ar labu fizisko sagatavotību, skaistām ķermeņa proporcijām un apburošiem smaidiem," lepojas projekta organizatore Kristīne Vederņikova. 

Godalgotais trijnieks šai kategorijā: Olga Borisova, Lita Blūma, Viāna Kuļša (kategorijā līdz 30). Kategorijā +30 goda pjedestāls tika sadalīts sekojoši: Marina Zvančuka, Margarita Veverica, Natalia Rochel.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!