Foto: Shutterstock

Cik bieži savu treniņu procesu dažādojat, iekļaujot tajā ko nebijušu? Jau 14. februārī jaunas motivācijas devas un pieredzes iedvesmoti simtiem aktīva un sportiska dzīvesveida cienītāji pulcēsies Arēna Rīga. Tur uz galvenās skatuves kāps gan pašmāju, gan Eiropā atzīti fitnesa treneri, ļaujot apjaust ikvienam savu patieso spēku un enerģiju. Tur varēšot iepazīt arī dažādus jaunus un pasaulē populārus sportošanas veidus, sola organizatori. Lūk, īss skaidrojums, kas tie tādi un kam piemēroti!

Dienu iesākšot igauniete Sandra Raju, piedāvājot NTC (Nike Training Club) nodarbībā nostiprināt kardiovaskulāro sistēmu, attīstīt spēku, koordināciju un līdzsvaru. Šī sievietēm paredzētā nodarbība ir pasaules vadošo fitnesa treneru radīta un tajā tiek aptvertas visas muskuļu grupas. NTC sniedz iespēju trenēties kā profesionālim un pielietot metodiku, ko izmanto un kuru veidošanā iesaistījušās tādas pasaules līmeņa zvaigznes kā tenisiste Serena Viljamsa, Marija Šarapova, Aleksa Morgana, Pola Redklifa un citas. Metodikas pamatā fokuss tiek likts uz funkcionalitāti un cilvēka ķermeņa dabiskumu.

Pēc Raju stafeti uz lielās skatuves pārņems Lietuvas fitnesa treneris Andžejs Gunevičs. Viņš ir treneris vienā no Lietuvas lielākajiem fitnesa klubu tīkliem, kur izstrādā un vada combat nodarbības. Un tieši šo intensīvo treniņu, kurā ietvertas gan kaujas, gan cīņas mākslas kustības, viņš piedāvās "Nike Training Day" apmeklētājiem. Nodarbība vērsta uz pareizas elpošanas izkopšanu un tajā iekļautie paaugstinātas slodzes vingrinājumi attīsta, iztiepj un nostiprina visu ķermeni, taču īpaši strādā uz roku, plecu, kāju, sēžamvietas un vēdera muskuļu grupām. Tāpat tie ir arī efektīvi sirds un asinsrites sistēmas darbības uzlabošanā. Combat piemērota gan vīriešiem, gan sievietēm.

Pēc divām augstas intensitātes nodarbībām pasākuma programmu papildinās kas mazliet atslābinošāks, taču ne mazāk enerģisks. Tā būs deju nodarbība pašmāju treneres Ingas Kazakas vadībā. Pirmatnējo, jautro, aizraujošo un mežonīgo City afro dance Kazaka vada jau piekto gadu. Šī deja afro bungu ritmos ļaus pilnībā aizmirsties un atbrīvoties, sajūtot sevī ziloņa spēku, geparda grāciju vai pārtapt kustībā par vējā planējošu ērgli, stāsta treniņu dienas organizatori.

Arēnu Rīga satricināšot arī treneris Antons Šapočka ar nodarbību HIIT, kas būs izaicinājums muskuļiem. Šajā nodarbībā vienīgais inventārs ir ķermenis, un tās laikā tiek sadedzināts maksimāli liels kaloriju daudzums. HIIT uzlabo izturību, muskuļu tonusu un vielmaiņu, kā arī aktivizē sirds un asinsvadu sistēmu un palīdz rezultātu sasniegt ātrāk. Tādēļ nodarbība ir īpaši piemērota tiem, kuru rīcībā ir ierobežots laiks, ko veltīt fiziskajām aktivitātēm.

Tuvojoties fitnesa pasākuma izskaņai, uz lielās skatuves dosies vāciete Jūlija Pšibilka. Pasaules vadošās bodyart treneres vadībā būs iespēja veikt spēka, lokanības un līdzsvara vingrinājumus Bodyart strength nodarbības ietvaros. Viņas piedāvātā treniņu metodika palīdz novērst muguras sāpes, mazināt stresu un veidot atlētiskas ķermeņa aprises. Bodyart strength ir efektīvs veids, lai attīstītu stabilitāti, koordināciju, kā arī šī nodarbība pozitīvi ietekmē ķermeņa stāju un labsajūtu.

Pasākuma programmu noslēgs treneris no Somijas Joke Salokorpi (Jocke Salokorpi) ar relaksējošu un nomierinošu nodarbību Yogafunc. Viņš ir šī treniņu koncepta izveidotājs un Aštanga Yoga treneris jau vairāk nekā 15 gadu. Nodarbība ir balstīta Salokorpi ilgstoši praktizētajā Aštanga Yogas tradicionālajā tehnikā un ir piemērota ikvienam. Šīs stundas laikā izdosies ne vien atslābināties, bet arī attīstīt spēku, uzlabot ķermeņa lokanību un balansu, sola organizatori.

"Nike Training day" notiks 14. februārī Arēnā Rīga. Vairāk aktuālās informācijas par pasākumu, biļešu tirdzniecību un nodarbībām - www.niketrainingday.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!