Foto: Kristaps Lapiks
Joga ir seni vingrinājumi, kas sabiedrībā plaši pazīstami ar pozitīvu ietekmi uz veselību. Turklāt joga ne tikai cīnās ar mazkustīgumu un lieko svaru, bet arī māca elpot apzināti, tādējādi ātri un precīzi ietekmējot mūsu nervu sistēmu.

Viens no mūsdienu saspringtās dzīves radītajiem faktoriem, kas neapstrīdami pasliktina mūsu veselību, ir ilgstošs negatīvais stress. Tā ietekmē notiek pastiprināta asins pieplūde lielajiem muskuļiem, kas nodrošina spēju skriet un cīnīties, tajā pašā laikā mazinot apasiņošanu rāmā ikdienā nepieciešamajām funkcijām, ieskaitot gremošanas sistēmu.

Joga palīdz veicināt organisma atjaunošanos, uzlabot pašsajūtu un dziedēt. Jogas telpas „Urban Yoga” skolotāja Liene Krauze – Luste piedāvā dažus vienkāršus vingrinājumus, kas labvēlīgi ietekmē gremošanas sistēmu. Atcerieties – vislabāk ar jogu nodarboties no rīta, vēl neēdušam. Liela uzmanība jāpievērš elpai – tai jābūt lēnai un mierīgai, izelpas garumam jābūt divas reizes garākam par ieelpu.

"Supta Virasana" - sekmē asinsriti iegurnī un vēdera dobumā

1.Apsēdieties, vienu kāju iztaisnojiet priekšā, otru salieciet un pēdu ar virspusi pret zemi novietojiet blakus sēžai tā, lai ceļi atrastos pēc iespējas tuvāk viens otram. Esiet vērīgi, lai saliektajā kājā nerodas sāpes.
Foto: Kristaps Lapiks

Slāpē dedzināšanu vēderā ar OMEPRAZOLE OLAINFARM!

OMEPRAZOLE OLAINFARM – kuņģa skābes izdali pazeminošs līdzeklis.

Pirms zāļu lietošanas konsultējies ar ārstu vai farmaceitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!