Foto: PantherMedia/Scanpix
Līdz brīdim, kad pludmales smiltīs varēsim baudīt saules peldes, ir atlicis varbūt pavisam nedaudz. Mēs esam laimīgie, mūsu platuma grādos uz jūru varēs doties pat pēc darba dienas – saule vasarā riet vēlu, un pludmalē pavadīto stundu skaits ir pat lielāks nekā dienvidzemēs. Viss būs brīnišķīgi arī šogad (cerība mirst pēdējā). Mūsu pludmales ir vislabākās, un vasara ir tas laiks, kad metam darbus pie malas (cik nu varam), lai tās pa īstam izbaudītu.

Ziniet, stop! Tālākais nav domāts vīriešiem, informācija ir kodēta un rakstīta citai auditorijai.

Saņēmu slepenu informāciju, ka dažos sabiedrības puduros valda satraukums un nemiers. Ne tik sen kā iegādātais peldkostīms tiepjas, ja pret viņu pielieto spēku, un negrib līst mugurā! Kā lai pielabinās? Cik vēl ir laika, nav zināms, bet uznācienam peldkostīmā nedrīkst būt pat šaubu ēnas, vai ne? Ko tagad darīt?

Mans draudzīgais padoms, visā nopietnībā, ir ar steigu revidēt savus ēšanas paradumus, jo par 70 procentiem lieko tauciņu veidošanos nosaka tas, ka uzņemam par daudz kaloriju, un tad tikai 30 procenti ir atkarīgi no kustībām. Rutks.lv lasītājiem ir priekšrocība: ejiet uz šo saiti un tievējiet rotaļājoties.

Par efektīvākajām nodarbībām auguma aprišu veidošanai un vielmaiņas paātrināšanai varu ieteikt gandrīz vai enciklopēdisku rakstu: šeit!

Nu, bet! Jūs teiksiet – kurš gan var tagad te uztraukumā garus rakstus lasīt! Es mēģināšu, varbūt īsāk, astoņu nedēļu rīcības plāniņu piedāvāt – tas ir līdz jūnija pirmajām dienām.

Astoņas nedēļas ir pietiekams laiks, lai, nekaitējot veselībai, jūtami uzlabotu ķermeņa aprises. Viena mēneša laikā sasteigtie uzlabojumi var izrādīties par strauju un tādēļ atgriezties atpakaļ vecajā formā, bet vasara turpināsies vēl trīs mēnešus, kad tieši gribēsies būt labā formā. Īstenībā tieši vasara ar savām garajām gaismas stundām ir ļoti piemērota fiziskās formas uzlabošanai.

Foto: Shutterstock

Nu ko, tad sākam ar šodienu! Pirmais ko darīt, ir pajautāt Googles tantei, kur tuvumā varat nomērīt uz bioimpedances svariem savu pamata vielmaiņas skaitli. Kad atbilde ir rokā, veriet tomēr vaļā rakstu "Tievēšana kā rotaļa" un sekojiet instrukcijām. Šis rīcības plāns būs ideāls dāmām, kuras ne īpaši draudzējas ar fitnesa zāli un skriešanu.

Bet miera vējos – tievēšana kā rotaļa jau astoņās nedēļās dod ļoti labus rezultātus! Mīnus astoņus kilogramus varēs uzrādīt dāmas ar raženāku augumu ap 100 kilogramiem, bet vidējas miesas būves augums veselīgi atbrīvosies no 500 gramiem liekā svara katru nedēļu un taps par četriem kilogramiem vieglāks astoņās nedēļās.

Draudzīgi iesaku šo programmu turpināt visu vasaru. Rezultāti būs vienkārši ideāli! Tātad – soļojiet gar jūru šos 10 000 soļus ik pārdienu, vadoties pēc pašsajūtas, tādā tempā, lai pēc 10 minūtēm var sajust sviedrus parādāmies. Soļošanai ar vai bez nūjām būtu jāpievieno spēka vingrinājumi. Tie dos spēku un uzlabos ķermeņa aprises. Tie var būt izpildāmi pludmalē, par atbalstu izmantojot soliņu vai izskalotu stumbru, līdz ņemot dvielīti paklājam.

Tātad:

1) pietupieni;

2) vēderpresīte – guļus uz muguras paceļam un nolaižam kājas ;

3) soļošana izklupienā – 10 soļi turp, 10 atpakaļ;

4) saliekt un iztaisnot rokas balstā pret soliņu;

5) guļus uz krūtīm atcelt no zemes vienlaicīgi taisnu kreiso kāju un labo roku, tad atcelt pretējo kāju un roku.

Vingrinājumus izpildīt vienā piegājienā pa 10–15 reizēm, un tad, ja spēki ļauj, iet klāt vingrinājumiem otru apli, un uz rudeni jau varbūt būs spēks trešajam piegājienam. Ar šo, meitenes, sākat pavasarī (tūlīt) – būsiet gatavas pludmales sezonai! Vasarā turpinot programmu, uzlabosiet rezultātu līdz izcilam! Viss ģeniālais ir vienkāršs.

Foto: PantherMedia/Scanpix

Jau pieredzējušām fitnesa klubu apmeklētājām, kurām patīk uzskriet arī pa kādam krosiņam vai maratona gabaliņam, ja gadās ķibele ar tiepšu peldkostīmu, mans ieteikums tāpat sākas ar uztura kaloritātes noskaidrošanu. Jo, piemēram, turziņa garšīgo cepumu ar riekstiem satur 450 kilokalorijas – tas ir apmēram tikpat, cik jūs sadedzinājāt kalorijas 40 minūšu nodarbībā vai uzskrienot 30 minūšu krosiņu. Pat, ejot uz nodarbībām katru dienu, svars var nekristies ne par gramu. Noderēs speciālista padoms, kurš varēs noteikt jūsu slodzei atbilstošu uztura kaloritāti. Šinī rakstā ir par dažādām līdzīgām situācijām. Pavērtējiet, kurš gadījums ir jūsu, un rīkojieties.

Fitnesa klubos to ziemas perioda regulārie apmeklētāji rudenī atgriežas, uzaudzējuši mazus vēderiņus, ja pludmales sezonā ir vairāk tikai gulšņājuši smiltīs.

Tad nu, meitenes, kam ziemā varbūt pietrūka laika sev, tagad ir jūsu laiks! Astoņas nedēļas līdz jūnijam un tad vasarā katru otro dienu – stundu/pusotru aktīvu pastaigu pa pludmali, ar vietiņu 20 minūšu spēka vingrinājumiem (protams, tas viss, ievērojot arī tievēšanas rotaļas noteikumus), un jau vasaras vidū jūs liksiet visiem klubu apmeklētājiem brīnīties – kādas auguma līnijas, proporcijas, vienmērīgs iedegums, pārliecība un starojums sejā. Aiziet!

Ar citiem fitnesa konsultanta Normunda Rozenšteina padomiem vari iepazīties viņa blogā Sportovesels.blogspot.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!