Foto: Foto no personīgā arhīva

Jebkura virsotne ir iekarojama un sasniedzama - gan regulāra skriešana, kas kļūst par ieradumu, gan kārota uzvara sacensībās, gan jebkas cits, kam nepieciešama apņemšanās un sevis pārvarēšana. Lūk, lietas, kas sportošanai un sasniegumiem iedvesmo šķēpmetēju un šī gada Sieviešu skrējiena vēstnesi Madaru Palameiku.

Katrā ceļā uz panākumiem, veiksmīgiem cilvēkiem ir savas mazās atslēgas vai triki, kas palīdz tos sasniegt efektīvāk, neļauj atslābt brīžos, kad rodas vēlme padoties vai vienkārši ikdienu padara jaukāku, lai varētu darboties ar maksimālu atdevi, tiecoties uz mērķi. Tādi ir arī izcilajai vieglatlētei un šķēpmetējai Madarai Palameikai. Starti Eiropas un pasaules mēroga sacensībās, Londonas olimpiskajās spēlēs, kā arī Latvijas rekords šķēpmešanā ir Madaras treniņprocesā ieguldītā darba augļi. Un varbūt, ielūkošanās tajā, kas viņu motivē, iedvesmo un iepriecina, pamudinās arī citus jaunu mērķu izvirzīšanai un sasniegšanai.

Cilvēks, kas iedvesmo 

Mans tētis vienmēr ir bijis sporta entuziasts, kurš mācējis arī mani pievērst sportam. Viņš man ļāvis sevī saglabāt pārliecību, ka tāda kā esmu tikai viena, un, ja ticēšu saviem spēkiem, tad sportā nekas nebūs neiespējams. Zinu, ka viņš ir labs speciālists savā jomā, tādēļ lepojos ar savu tēti un treneri, vienā personā.

Pašmotivācija

Esmu ļoti emocionāls cilvēks, un mani iedvesmo dažādi pozitīvi piedzīvojumi vai mirkļi, ko pati esmu piedzīvojusi. Kā vienu no savas dzīves lielākajiem "WOW" piedzīvojumiem varu minēt 2012.gada Olimpiādi Londonā. Ļoti izdzīvoju šīs emocijas, un vēl joprojām bieži skatos olimpisko spēļu video, kas mani aizved atpakaļ šajās brīnišķīgajās noskaņās un mudina saņemties grūtajos brīžos, kad noris smags treniņprocess. Tā ir lieliska motivācija pirms atbildīgām sacensībām.

Mūzika

Savu dzīvi bez mūzikas nespēju iedomāties. Pirms sacensībām, lai atslēgtu domas no visa apkārtējā, man vienmēr ausīs skan iemīļotā mūzika. Gaume man ir ļoti dažāda, daudz kas atkarīgs no tā, kāda tajā dienā ir pašsajūta, bet pārsvarā priekšroku dodu R&B, soulmūzikai, HipHop Pop vai Club mūzika. Gym Class Heroes "Fighter" singls pagaidām ir mana "Čempiondziesma"!

Rīta rituāls

Savu rītu nevaru iedomāties bez garšīgām brokastīm. Sacensību dienā tās noteikti sākas ar brokastu pārslām ar rīsu pienu un turpinās ar kārtīgu našķošanos. Man ļoti garšo saldumi, tādēļ jau no paša rīta, pirms atbildīgajiem startiem, labprāt sevi palutinu un uzņemu kārtīgu devu prieka hormonu, piemēram, ar Laimas melno šokolādi vai marcipāna konfektēm.

Vieta, kur smelties spēku

Parasti relaksējos, aizbraucot ciemos pie savas ģimenes. Tur vienmēr palūdzu mammai uztaisīt garšīgu maltīti, un tad mums pie galda ir tradīcija izrunāties par visu svarīgāko. Nekur nav tik labi, kā mājās.

Nodarbe, kas palīdz atjaunot spēkus 

Tad, kad man ir iedvesma, labprāt lasu grāmatas. Tā kā esmu nebeidzama romantiķe, man ļoti patīk lasīt dažādus mīlas romānus, kas ļaut nepazaudēt savu sievišķo šķautni.

Garšīga enerģija

Viens no maniem mīļākajiem bezalkoholiskajiem dzērieniem ir Fresh Mojo - apelsīns, citrona sula, piparmētra, ananāss, saldais sīrups un ledus. Visas sastāvdaļas jāsablenderē. Tas ir ļoti, ļoti garšīgs un atsvaidzinošs.

Uztura viltība 

Ja ēdienu gatavo mājās, tad šķīvī pirmos liek zaļumus. Tos var sakrāmēt, cik nu vien sirds vēlas, jo tad vieta pamatēdienam neatliks tik daudz un nedraudēs pārēšanās. Vēl iesaku sabalansēt ēdienreizes ar kustību biežumu. Jo vairāk vai treknāk ēd, jo biežāk, intensīvāk kusties ikdienā!

Šogad 1.maijā Mežaparkā notiks jau trešais Sieviešu skrējiens, kopīgā startā apvienojot ap 6000 dalībnieču, kuras veiks septiņu kilometru distanci skrienot, nūjojot vai ejot.

Vairāk informācijas: www.sieviesuskrejiens.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!