Foto: Shutterstock
"Piecas minūtes jau tāpat neko nemainīs", – tu jau atkal mierini sevi, kārtējo reizi atsakoties no domas par rīta rosmi, izslēdzot uzstājīgo modinātāja zvanu un pagriežoties uz otriem sāniem. Un vienā ziņā tev tiešām ir taisnība – piecas sportiskajām aktivitātēm nozagtās miega minūtes tev nesniegs ne papildu mundrumu, ne arī sajūtu, ka beidzot esi izgulējusies. Savukārt piecas minūtes aktīvas fiziskās slodzes tevi ar katru dienu arvien vairāk pietuvinās nospraustajam mērķim, uzlabojot fizisko formu un palīdzot ātrāk zaudēt liekos kilogramus.

Pieņemts uzskatīt, ka treniņiem noteikti jābūt ilgiem, sarežģītiem, nogurdinošiem un redzamu rezultātu iespējams sasniegt, vien trenējoties līdz pilnīgam spēku izsīkumam. Kaut, protams, ilgstoši un intensīvi treniņi ir nenoliedzami efektīvi, tomēr uzlabot pašsajūtu, iegūt veselīgas ķermeņa aprises un zaudēt svaru iespējams arī regulāros, intensīvos piecminūšu treniņos – atruna, ka piecas minūtes tāpat neko nemainīs šajā gaidījumā ir pilnīgi nevietā. Protams, piecu minūšu laikā tu nenotievēsi kā uz burvju mājienu, bet, kā apgalvo "Marie Claire" speciālisti, regulāri īsie treniņi var būt tava panākumu atslēga ceļā uz ideālu figūru.

Kāpēc piecminūšu treniņš ir panākumu atslēga

5–7 minūtes gari vingrinājumu kompleksi tev palīdzēs trenēt izturību, sniegs tūlītēju mundruma devu un nākotnē arī ļaus palielināt arī regulāros piecminūšu treniņos aktīvi iesaistīto ķermeņa daļu muskuļu masu. Ne velti ir teiciens, ka ūdens pa pilītei vien ar laiku spēj sadrupināt pat milzīgu klinti. Viss īso treniņu noslēpums slēpjas tajā, ka tev katru minūti jāstrādā ar pilnu atdevi, ne mirkli neapstājoties un nežēlojot savus spēkus. Intensīvais treniņš būs viegli izturams, paturot prātā, ka tas ilgs vien piecas minūtes.

Šāda veida treniņi ir īpaši ieteicami tiem, kas vēlas paātrinātā tempā atbrīvoties no nīstajiem liekajiem kilogramiem. Pēc intensīvas slodzes organismā paaugstinās skābekļa patēriņš, kas savukārt paātrina tauku slāņa sarukšanas tempu. Tievēšanas process ir tiešā veidā saistīts ar skābekļa
pārstrādi, jo tieši šis process nosaka ķermeņa vielmaiņu un, līdz ar to, arī kaloriju dedzināšanu. Pēc fiziskas slodzes organismam vairāku stundu garumā nepieciešams atjaunot muskuļus un arī skābekļa līmeni, kas nozīmē, ka šajā laika posmā organisms dedzina kalorijas paātrinātā režīmā. Tātad piecminūšu treniņš sniegs tādu pašu efektu kā pusotru stundu ilga pastaiga.

Īso treniņu programmas

Lai piecminūšu treniņš nebūtu vien velta laika šķiešana, jālūdz, lai tev to sastāda kāds profesionālis, piemēram, tuvējā sporta kluba treneris. Ja šādas iespējas nav, tad iesakām pievērst uzmanību trīs īsajiem video treniņiem, kas palīdzēs nostiprināt dažādas muskuļu grupas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!