Foto: PantherMedia/Scanpix

Ļoti daudzi ar sportiskajām aktivitātēm nodarbojas kampaņveidīgi. Apņēmības pilni uzlabot veselību vai fizisko formu, pievēršas kādam izkustēšanās veidam, kādu laiku ar to aktīvi nodarbojas, ļoti bieži tas tiešām iepatīkas un sagādā prieku, bet pienāk brīdis, kad iestājas rutīna un cilvēks sāk atrast dažnedažādus aizbildinājumus, lai izkustēšanos atkal un atkal atliktu. Viss beidzas ar to, ka sportošanai tiek atmests ar roku. Līdz nākamajai apņemšanās reizei. Tomēr tā tam nevajadzētu būt.

Portāls Health.com piedāvā piecus knifiņus, kā novērst garlaicības un rutīnas iestāšanos. To autore ir fitnesa trenere Dženifera Koena (Jennifer Cohen) no Losandželosas (ASV).

1. Ievies ko jaunu ik pēc sešām nedēļām

Izmaiņas treniņa plānā palīdzēs tev vispusīgāk attīstīt ķermeni un sadedzināt vairāk kaloriju, kā arī ienest jaunas vēsmas treniņā un neļaut piezagties rutīnai. Neuztraucies, tas nenozīmē, ka treniņa plāns jāmaina pilnībā. Iekļauj tajā dažus jaunus vingrojumus vai maini atkārtojumu skaitu. Ar šādām vienkāršām izmaiņām būs gana, lai kļūtu atkal interesanti.

2. Izveido lielisku mūzikas izlasi

Visticamāk, iecienītāko dziesmu disks tev jau ir. Bet būsim atklāti – jebkurš skaņdarbs, lai cik ļoti tas patiktu, pēc dažām nedēļām (vai mēnešiem) sāk jau mazliet apnikt. Ja izveidosi jaunu iecienītāko dziesmu izlasi, tas var dot treniņam jaunu jaudu. Ieraksti jaunākās dziesmas, kas tev iepatikušās, un pievieno arī pa kādam vecākam iecienītam gabalam. Ir jauki treniņa laikā dzirdēt pa kādam nostalģiskas jūtas raisošam gabalam.

3. Maini ierasto maršrutu

Ja esi trenažieru zāles piekritējs, vienu un to pašu trenažieru izmantošana vienā un tajā pašā secībā ir ātrs ceļš uz garlaicību. Vai vienmēr sāc ar kardiotrenažieri? Aizej sākumā pacilā hanteles. Vai – nomaini eliptisko trenažieri pret velotrenažieri.

Ja esi skrējējs, pamaini maršrutu. Ja tuvākā apkārtne jau izskraidīta krustu šķērsu, aizbrauc uz kaimiņu rajonu vai parku.

4. Aicini piebiedroties draugu

Nereti gadās, ka, ierādot citam savu izkustēšanās veidu un stāstot par tā jaukumu, arī pašam atgriežas aizrautība. Vismaz jautrāku un interesantāku laba drauga kompānija treniņu padarīs pilnīgi noteikti.

5. Pamēģini kaut ko pavisam jaunu

Kad sportiskā aktivitāte tev ir pilnīgi apnikusi, nebaidies no jauniem eksperimentiem. Ja jau sen prāto, ka būtu labi izmēģināt kādu citu nodarbību vai sporta kubu, šis ir īstais laiks, lai to darītu. Pilnīgi iespējams, ka tevi aizraus kaut kas tāds, ko nekad nebūtu iztēlojies kā savu iecienītāko nodarbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!