Intensīva slodze, kas stiprina ķermeni un dedzina kalorijas, būs tavs sabiedrotais ne tikai tad, ja vēlies vienkārši būt labā formā, bet arī tad, ja gribi atbrīvoties no kāda lieka kilograma. Protams, nevajag sev nodarīt pāri, katru dienu vairākas stundas vadot sporta zālē, tomēr kārtīga izkustēšanās tev palīdzēs justies labāk un mazināt ar nekustīgumu un lieko svaru saistītos riskus veselībai.

Lai mudinātu cilvēkus izkustēties un pievērst vairāk uzmanības savai veselībai, "Viņa" kopā ar fitnesa un fiziskās sagatavotības treneri Miku Embrektu piedāvā video sēriju "Veselības un spēka izaicinājums", kurā varēsi iepazīties ar vingrojumu kompleksiem, kas piemēroti cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. Šoreiz Mikus ir sagatavojis enerģisku vingrojumu kompleksu kaloriju dedzināšanai. Tas noderēs gan sevis izaicināšanai un stiprināšanai, gan cīņai ar liekajiem kilogramiem.

"Ceru, ka esat izmēģinājuši mūsu iepriekš sagatavotos treniņus svaigā gaisā. Bet nu esam nonākuši telpās un esam sagatavojuši jums jaunus treniņus ar nedaudz neierastākiem vingrinājumiem," iesāk treneris, piebilstot, ka pirms treniņa noteikti vajadzētu iesildīties. Lai to izdarītu, vari izmantot video redzamos iesildīšanās vingrinājumus vai arī ieteikumus šajā rakstā.

Pirmais vingrinājums

Foto: DELFI

"Sākums – enerģisks," norāda Mikus. Pirmajā vingrojumā tiek veikti trīs soļi sānis, tad veikts lēciens lejup, uz brīdi nostājoties balsta pozīcijā un strauji atgriežoties stāvus pozīcijā. Pēc tam šo pašu kustību izpilda uz otru pusi. "Lecam uz pilnām pēdām," skaidro treneris, "ejot lejup lēcienā, neaizmirstam, ka vēders ir stingrs, un arī augumu noturam stingru un taisnu."

Otrais vingrinājums

Foto: DELFI

Turpinājumā ir ar maziem lēcieniem kombinēts pietupiens. Sākumā kājas atrodas plecu platumā. Tiek veikts viegls lēciens, kājas virzot nedaudz platāk, vienlaikus izpildot pietupiena kustību un virzot vienu roku pie grīdas. Pēc tam ar lēcienu atgriezies sākuma pozīcijā un atkārto kustību. "Pildām pārmaiņus un dinamiski," teic treneris.

Trešais vingrinājums

Foto: DELFI

"Nedaudz pamazinām tempu. Dodamies balstā uz taisnām rokām un speram lielu, platu soli ar pilnu pēdu pēc iespējas tuvāk rokai," nākamo vingrinājumu skaidro Mikus. Viņš atgādina, ka pamīšus jāsper solis ar vienu un pēc tam ar otru kāju. Vēders jātur stingrs visu vingrojuma laiku.

Ceturtais vingrinājums

Foto: DELFI

"Turpinājumā spēka un lokanības vingrinājums. Dodamies balstā uz taisnām rokām," turpina Mikus. Pārnes svaru uz kājām, nostājoties pozā, kas atgādina trijstūra augšējo daļu. "Sākam no šādas pozīcijas, lēnām virzāmies uz priekšu un augšup – iztaisnojam rokas. Atkal virzāmies atpakaļ, un spēcīga kustība, gan ejot lejup, gan iztaisnojot rokas augšup," skaidro treneris. Vingrojumu izpildi lēni un nesteidzīgi.

Foto: DELFI

Piektais vingrinājums

Foto: DELFI

Nākamais vingrinājums tiek izpildīts uz grīdas. Tas ir balsts uz taisnām rokām. "Kājas ir saliektas 90 grādu leņķī, vēders kā klints, mugura taisna un rokas tieši zem pleciem, galva – kā mugurkaula turpinājums," vingrojumu raksturo Mikus. Pēc vingrojuma izturēšanas neaizmirstiet atsildīties.

Atsildīšanās vingrojumus skatīt video vai šajā rakstā.

"Vingrojiet atbilstoši savai fiziskajai sagatavotībai," uzsver Mikus, "sākumā izmantojiet nedaudz mazāku sekunžu skaitu, bet, laikam ejot, droši varat to palielināt. Uz tikšanos!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!