Stingrs vēders un laba pašsajūta ir tas, ko vēlas daudzi, tāpēc šoreiz projektā "Veselības un spēka izaicinājums" pievērsīsimies tieši šai ķermeņa zonai. Regulāra izkustēšanās, kas stiprinās ne tikai ķermeņa vidusdaļu, bet arī citas zonas, tev noteikti nāks par labu.

Lai mudinātu cilvēkus vairāk kustēties un justies labāk, "Viņas Veselība" kopā ar sporta klubu "Veselības fabrika" izaicina ikvienu būt veselam un spēcīgam. Projekta "Veselības un spēka izaicinājums" laikā kopā ar treneri Miku Embrektu pievērsīsimies aktīvam dzīvesveidam un piedāvāsim vingrojumu kompleksus dažādu mērķu sasniegšanai. Šoreiz piedāvājam vingrojumu programmu vēdera muskulatūras stiprināšanai.

"Problēmzona – vēders. Domāju, ka šī zona liekus komentārus neprasa, taču atceramies vingrinājumus izjust un pildīt lēni, atbilstošā tempā. Šodienas vingrojumu kompleksā mums būs nepieciešams tikai paklājiņš," vingrojumu programmu iesāk Mikus.

Neaizmirstiet, ka pirms ikviena treniņa, kā arī tā noslēgumā, ir ieteicams iesildīties un atsildīties. Video, kā to pareizi izdarīt, tu vari noskatīties šeit.

Pirmais vingrinājums

Foto: DELFI

Treniņu iesākam ar daudzfunkcionālu vingrojumu visam ķermenim. Tas palīdzēs sagatavot korsetes muskulatūru darbam. Tā sākumā notupies un noliec plaukstas uz grīdas, tad ar lēcienu atpakaļ pārej balstā uz rokām. Pēc tam ar lēcienu atgriezies tupus pozīcijā un piecelies kājās. Atkārto vairākas reizes – vingrinājuma izpildes laiks ir 45 sekundes. "Vēders stingrs, ja jau ar korsetes muskuļiem strādājam, mugura taisna, un, veicot šos lēcienus, atceramies – lecam uz pilnas pēdas," norāda Mikus.

Otrais vingrinājums

Foto: DELFI

"Dodamies balstā uz rokām. Vēders stingrs, augums taisns, un veicam kustību ar kāju klāt pie tā paša elkoņa," vingrojumu skaidro speciālists. Viņš atkārtoti uzsver, ka augumam ir jābūt taisnam. Plaukstām jāatrodas tieši zem pleciem, kustības tempam jābūt tādam, lai ar izelpām varētu tikt līdzi kustībai. Vingrojuma izpildes laiks ir 45 sekundes.

Trešais vingrinājums

Foto: DELFI

Sākuma pozīcija šai kustībai ir balsts uz sāniem. Mikus skaidro: "Augums atkal taisns. Iztaisnojam roku tieši virs sevis un savienojam priekšā celi ar elkoni. Izelpa tajā brīdī, un atkal augums iztaisnojas. Esam vienā līnijā – stingri un stabili. Ir arī atvieglinātāks variants, apakšējo kāju saliecot pie zemes. Kustība paliek nemainīga. Pildām 30 sekundes ar vienu sānu un 30 ar otru."

Ceturtais vingrinājums

Foto: DELFI

Pārej pozīcijā guļus uz muguras. Rokas aizliec aiz galvas, vienu kāju saliec, bet otru atstāj taisnu. "Pildīsim klasisko vēderpresītes kustību," teic Mikus, "nākam augšā un izgriežamies uz to pusi, kur mums ir saliekta kāja." Vēderam jābūt stingram, izelpu veic pagrieziena brīdī. Skatienu vērs uz priekšu un elkoņus turi plaši vaļā. Vingrojumu pildi 30 sekundes un pēc tam atkārto to pašu arī uz otru pusi.

Piektais vingrinājums

Foto: DELFI

"Turpinām tikpat enerģiski. Guļamies uz muguras, atkal liekam rokas aiz galvas, kājas paceļam augšā un pārmaiņus laižam lejā. Liekam klāt kustību ar elkoni pret pretējo celi. Elpojam, un ritms ir atkarīgs no jums – tā, lai izelpas tiek līdzi. Vingrinājums 45 sekundēm," kustības apraksta treneris.

Sestais vingrinājums

Foto: DELFI

Noslēgumā izpildi statisku vingrinājumu – balstu uz elkoņiem. Treneris uzsver, ka arī tam ir svarīga pareiza tehnika: "Augums stingrs un taisns, kājas ir plecu platumā, elkoņi atrodas zem pleciem, vēders ir stingrs, elpojam brīvi. Jums nekas cits nav jādara, kā tikai 45 sekundes sevi jānotur šādā pozīcijā."

Vingrojumu komplekss jāpilda divas līdz četras reizes, atkarībā no fiziskās sagatavotības.

"Ļoti labi, ka vingrojat kopā ar mums, taču atceramies – aktīvs dzīvesveids iet roku rokā ar kvalitatīvu uzturu. Esiet veseli un spēcīgi!" novēl Mikus.

Projekts "Veselības un spēka izaicinājums" tapis sadarbībā ar sporta klubu "Veselības fabrika". Piedāvātie vingrojumi piemēroti jebkura vecuma cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!