Foto: Shutterstock

Nu jau kādu laiku Latvijā ir iestājusies īsta ziema, kas daudziem skrējējiem izraisa pārdomas, vai nav pienācis laiks atpūsties un nolikt skriešanas apavus aizdurvē līdz pavasarim. Decembra vidū Rīgā dibinātās skriešanas skolas "I Love Running" filiāles pārstāvji ir pārliecināti, ka sniegs un neliels aukstumiņš nav šķēršļi treniņu turpināšanai un skriešana ziemā var sniegt ne mazāk prieka un labuma veselībai kā siltajā sezonā, ja vien ņem vērā dažas būtiskas lietas. Tādēļ skola rīko bezmaksas lekciju par skriešanu ziemā, uz kuru aicināts ikviens interesents, portālam Rutks.lv pastāstīja skriešanas skolas "I Love Running" Rīgas filiāles vadītājs Oļegs Umanskis.

Lekcija notiks jau šo ceturtdien, 14. janvārī, pulksten 19 viesnīcas "Days Hotel Riga VEF" konferenču zālē, Brīvības ielā 199c. Lekciju vadīs Raimonds Soopargs, skriešanas ekipējuma eksperts un konsultants ar divdesmit gadu pieredzi. Interesanti, ka viņš jaunībā skriešanu nav varējis ciest ne acu galā, taču 2008. gadā viss mainījies un kopš tā laika viņš jau pieveicis 33 pusmaratonus un divus pilnus maratonus (42 km).

Soopargs lekcijā stāstīs, kā pareizi skriet ziemā, kādu apģērbu un apavus labāk izvēlēties. Lekcija notiks latviešu valodā .

Skriešanas skola "I Love Running" dibināta pirms trīs gadiem Maskavā ar mērķi popularizēt skriešanu un veselīgu dzīvesveidu, taču tagad tai ir jau ir 29 filiāles dažādās pasaules pilsētās. Decembra vidū dibināta skolas filiāle Rīgā, kas ir pirmā "I Love Running" filiāle Baltijas valstīs, pastāstīja Umanskis.

Skola arī turpmāk piedāvās dažādas bezmaksas lekcijas. Plānotas divas vai trīs lekcijas mēnesī. Nākamā lekcija notiks jau nākamajā ceturtdienā, 21. janvārī, pulksten 19 tirdzniecības centrā "Elkor Plaza" Sporta preču nodaļā un to vadīs Alma Vītola, Rīgas Stradiņa universitātes fizioterapijas studente, kura uzvarējusi vienā no pasaules smagākajiem izturības skrējieniem – Džungļu maratonā Brazīlijā. Tās bija septiņas dienas ilgas sacensības, kuru dalībnieki pa džungļiem skriešus veica aptuveni 260 kilometru distanci. Alma visiem interesentiem stāstīs gan par savu pieredzi skrējienā, gan to, kā tam gatavojusies. Sākot no februāra, skolā notiks arī skriešanas treniņi, kas gan būs maksas.

Decembrī viena skriešanas skolas rīkota bezmaksas lekcija, kuru vadīja triatlonists Jevgeņijs Birins, jau notikusi. Tajā sportists stāstīja par savu pieredzi ceļā uz personīgajiem sportiskajiem panākumiem.

Pieteikties lekcijai un uzdot papildu jautājumus iespējams sporta skolas "I Love Running" "Facebook" profilā. Umanskis sacīja, ka ārā gan netiks dzīti arī tie, kuri nebūs reģistrējušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!