Foto: Shutterstock

Ikvienu interesentu, kas, laikam kļūstot aizvien siltākam, ir apņēmības pilns pievērsties skriešanai, skola "I Love Running" gaida uz septiņu nedēļu skriešanas kursu bezmaksas ievadlekciju, kurā stāstīs, kāda būs šo kursu norise, kāda ir pareiza skriešanas tehnika, kā sevi pasargāt no traumām skrienot, kas iesācējam jāzina un kas nepieciešams, lai nerastos vēlme skriešanai atmest ar roku jau pēc pāris nedēļām. Šo skriešanas kursu moto ir: "Es noskriešu 21,1 km Vīnē 10. aprīlī un noklausīšos operu."

Iecerēts, ka iesācēji jau pēc septiņām nedēļām, kad beigs šos kursus, kopīgi spēs mērot pusmaratonu Vīnē. Trešdien, 17. februārī, notiks lekcija latviešu valodā, bet ceturtdien, 18. februārī, – lekcija krievu valodā, portālam Rutks.lv pastāstīja skriešanas skolas Rīgas filiāles vadītājs Oļegs Umanskis.

Abas lekcijas notiks viesnīcas "Days Hotel Riga VEF" konferenču zālē, Brīvības ielā 199c. Sākums pulksten 18.30.

Lekcijas noslēgumā ikvienam būs iespēja pierakstīties uz pirmo skriešanas skolas grupu, kura sāks mācīties un trenēties jau 24. februārī. "Šie kursi būs ļoti intensīvi – piedāvāsim 14 grupu nodarbības, ko vadīs profesionāli treneri un sporta mediķi, ļaujot apgūt, kā, neiedzīvojoties traumās, mērot lielas distances, atbrīvoties no liekā svara un iegūt sportisku formu. Grupu nodarbības notiks divas reizes nedēļā. Dalībnieki saņems arī pielāgotu treniņu plānu. Būs ko darīt gandrīz katru dienu," atklāja Umanskis. Sākumā, kamēr vēl vēss, skriešanas treniņi notiks sporta manēžā zem jumta, vēlāk – ārā.

Cena par skriešanas skolas "I Love Running" kursiem (visām septiņām nedēļām) ir 140 eiro.

Plānots, ka 10, aprīlī visi kursu beidzēji kopīgi skries 21,1 km distanci Vīnes maratonā. Kopā ar vairāk nekā 40 tūkstošiem skriešanas cienītāju no visas pasaules. Maršrutam ir piešķirts AIMS zelta statuss. Skrējiens noslēdzas Austrijas galvaspilsētas vēsturiskajā centrā, pēdējos metrus svinīgi mērojot pa paklāju. Pēc tam seko itāļu pastas baudīšana rātslaukumā, medaļas saņemšana un tas viss – skanot Štrausa un Mocarta mūzikai un brīvprātīgajiem dejojot valsi.

Skriešanas skola "I Love Running" dibināta pirms trīs gadiem Maskavā ar mērķi popularizēt skriešanu un veselīgu dzīvesveidu, taču tagad tai ir jau ir 29 filiāles dažādās pasaules pilsētās. Decembra vidū dibināta skolas filiāle Rīgā, kas ir pirmā "I Love Running" filiāle Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!