Foto: Shutterstock

Ikviens 28. martā aicināts piedalīties Lieldienu zaķu skrējienā Mežaparkā, kuru rīko labdarības organizācija "Zoorbagan". Dalība skrējienā ir bez maksas, bet ir viens nosacījums – ja vēlies piedalīties, jātērpjas kā zaķim, portālu Rutks.lv informēja organizācijas brīvprātīgais darbinieks Oļegs Umanskis.

Jo interesantāks kostīms, jo labāk, taču pietikšot arī ar uzliktām zaķa ausīm. Pie sava zaķa tēla gan ir vērts piestrādāt, jo labāko kostīmu autori no organizācijas saņems pārsteiguma balvas. Kādas tās būs, gan skrējiena rīkotāji vēl neatklāj.

Reģistrācija Lieldienu zaķu skrējienam sāksies 28. martā pulksten 10 pie ieejas Rīgas zoodārzā. Pulksten 10.55 būs iesildīšanās, bet pulksten 11 – starts. Lieldienu "zaķi" kopīgi mēros piecu kilometru distanci pa Mežaparku. Piedalīties aicināti arī nūjotāji.

Atgādinām, ka šā gada Valentīndienā labdarības organizācija "Zoorbagan" sadarbībā ar skriešanas skolu "I Love Running Riga" aicināja piedalīties īpašā Mīlestības skrējienā, kas vienlaikus bija iespēja izkustēties un iepazīties vai arī apliecināt savu mīlestību otrajai pusītei, skrienot kopā. Tiem, kas ieradās ar mīļoto, izsniedza zaļus starta numurus, bet tiem, kas bija sava sirdsāķīša meklējumos, izsniedza sarkanus starta numurus.

Jautāts, kādēļ organizācija rīko šādus interesantus skrējienus, Umanskis stāsta: "Viens no "Zoorbagan" galvenajiem mērķiem ir mudināt cilvēkus būt aktīviem, piekopt veselīgu dzīvesveidu. Dalība šādā skrējienā kādam var būt labs sākums veselīgākai dzīvei. Līdzīgus skrējienus rīkojam regulāri. Dažreiz tie ir veltīti labdarībai, citreiz – vienkārši veselīga dzīvesveida veicināšanai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!